Gå til hovedinnhold

Arbeider for å få masterstudium i psykisk helsearbeid

Arbeidet for å få et masterstudium - og på sikt kanskje et nasjonalt senter for psykisk helsearbeid til Sørlandet - tok et langt skritt forover torsdag, da Styret for Høgskolen i Agder enstemmig gikk inn for å lyse ut et eget professorat innen fagfeltet.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Arbeidet for å få dette til skjer på bakgrunn av behovet det er på landsbasis for mer kompetanse om psykisk helsearbeid, både innen helse- og sosialsektoren, men også i skolen, sier rektor Ernst Håkon Jahr.

Han viser til at helsedepartementet arbeider med en egen opptrappingsplan om psykisk helsearbeid. I denne beskrives behovet for mer kompetanse på området i hele landet. Et eget nasjonalt Senter for psykisk helsearbeid skisseres også.

Hvor det eventuelt kan komme, er ikke klart ennå. Men med et kompetansemiljø og et eget masterstudium fagområdet, vil Agder måtte bli vurdert som et egnet sted – kanskje i et samarbeid med NTNU.

- Selve masterstudiet, som vi kanskje kan komme i gang med fra høsten 2004, skal ha fokus på kunnskapsutvikling i psykisk helsearbeid med særlig fordypning innen grunnlagsforståelse, familie- og nettverksperspektiver og psykososialt arbeid med barn og ungdom. Professoratet i psykisk helsearbeid lyses ut med særlig fokus på dette masterstudiet, forteller Jahr.