0
Hopp til hovedinnhold

Agderforskning og Teknova er nå NORCE

Nyåpnet forskningsinstitutt vil utvide nordover og hevde seg internasjonalt.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HR-direktør Christina Brunner, konserndirektør for samfunn Ingrid Helgøy og Roger Normann, foto.
HR-direktør Christina Brunner (t.v.), konserndirektør for samfunn Ingrid Helgøy og Roger Normann.

Fem forskningsinstitutter ble slått sammen 1. oktober, to av dem på Agder. Tidligere administrerende direktør i Agderforskning, Roger Normann, sier forskerne nå er klare for å ta på seg større og mer komplekse prosjekter.

- Vi går fra å ha 20 kolleger til å få rundt 800, så vi får veldig mange flere å samarbeide med. Å bli en del av noe så stort gir oss mange muligheter til å utvikle oss faglig, sier Normann.

Skal konkurrere

På morgenen 1. oktober ble det arrangert felles åpningsseremoni for NORCE. De fem instituttene som nå er slått sammen til ett, er:

  • Agderforskning
  • Teknova
  • Christian Michelsen Research
  • International Research Institute of Stavanger
  • Uni Research

Hovedkontoret til NORCE ligger i Bergen, og instituttet har en årlig omsetning på 890 millioner kroner og rundt 500 vitenskapelige publikasjoner i året. Ifølge HR-direktør Christina Brunner skal NORCE hevde seg blant nasjonale og internasjonale forskningsinstitutt.

- NORCE leverer allerede god forskning, og vi ønsker å levere bedre og mer. Vi blir nå en reell konkurrent til Sintef, og vi har jobbet lenge og godt for å få dette til. Vi ønsker at alle som er med skal få en viktig rolle, og sammen finne nye områder å utforske på våre felter, sier Brunner.

Vil nordover

Konserndirektør for samfunn i NORCE, Ingrid Helgøy, håper instituttet blir en viktig aktør fremover.

- Vi har fra før av forsket mye på innovasjon og næringsutvikling, helse, velferd og omstilling i offentlig sektor. Dette blir stadig viktigere, og vi ønsker å bidra til omstilling i regionene, sier Helgøy.

Neste steg for NORCE blir å sluttforhandle en avtale i Tromsø, nemlig Northern Research Institute (Norut).

- Vi har lyst til å utvide NORCE enda mer, og om noen få måneder håper vi at Norut også blir fusjonert inn. Da vil vi ha folk fra Alta til Kristiansand, sier Roger Normann.