0
Hopp til hovedinnhold

Gå til timeplan

Vis alle ansatte

Kortnytt

25.02.21

Munnbind ved obligatoriske øvelser

Ved obligatoriske øvelser i lokaler der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, sørger UiA for munnbind til deltakerne. Ellers må både studenter og ansatte holde seg med munnbind selv, både ved Campus Kristiansand og Campus Grimstad. Dette gjelder uavhengig av munnbind-påbudet i Kristiansand, og blir praktisert uten unntak, har Beredskapsledelsen bestemt.

18.02.21

Smittestopp-appen virker!

(Klikk på saken for å få fram en bedre lesbar versjon) Folkehelseinstituttets app som registrerer om du har vært i nærkontakt med en som er smittet av Korona-viruset fungerer. Der har vi nå erfaring for ved UiA. Det er frivillig - men smart - å laste den ned. Det gjør du her: https://www.fhi.no/om/smittestopp/ 

18.02.21

EU styrker seg etter kriser

Det er en av konklusjonene i ny bok om hvordan EU håndterer finanskrise, klimakrise, brexit og andre typer kriser.Professor Jarle Trondal ved Universitetet i Agder er redaktør av boken sammen med professorene Marianne Riddervold og Akasemi Newsom.Boken har fått tittelen The Palgrave Handbook of EU Crises (2021). Den er gitt ut på forlaget Palgrave Macmillan.– Krisehåndtering er nøkkelen til å forstå hvordan EU fungerer, sa Trondal til uia.no da forskerne publiserte en artikkel basert på boken i fjor.

15.02.21

UiA ønsker psykologi og juss

(Klikk på saken for få fram en bedre lesbar tekst med lenker)Sammen med flere andre universiteter arbeider UiA for å få endringer i gradsforskriften:- En forskrift som regulerer hvem som skal få tilby profesjonsutdanninger som medisin, tannlege, juss og psykologi. Dette er ofte kostbare utdanninger, som fører til beskyttede titler.For UiA er det juss-studium og profesjonsstudium i psykologi som er mest aktuelt å komme i gang med, men som i dag er beskyttet av gradsforskriften.Rektor Sunniva Whittaker skrev en kronikk om dette i forrige uke, sammen med rektorene på UiS, USN, OsloMet og Nord og i dag er hun intervjuet av Khrono om det samme. Onsdag i forrige uke ble Whittaker intervjuet om saken på Dagsnytt 18.Regjeringen legger fram styringsmeldingen før påske, og eventuelle endringer i gradsforskriften ventes omtalt der.

04.02.21

Grammarly avvikles på UiA

Grammarly er et hjelpemiddel for å skrive bedre engelsk. Det har vært tilgjengelig for studenter og ansatte siden februar 2020. Tjenesten er nå sagt opp på grunn av manglende datasikkerhet. Alle registrerte brukere på UiA har fått beskjed, og kontoene er slettet.

02.02.21

Bruk Si ifra-systemet ved avvik fra smittevern

Studenter som opplever avvik fra smittevernreglene - for eksempel at folk sitter for tett i forelesninger - blir oppfordret til å melde fra om det.Bruk Si ifra-systemet - og meld ifra på knappen for Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) om avvik fra smittevern-reglene.Si ifra-systemet skal brukes ved avvik, ting som ikke fungerer og ved kritikkverdige forhold som eksempelvis mobbing. Lenke til "Si ifra" finner du alltid i det røde feltet i toppen av UiAs nettsider.

Nyheter