0
Hopp til hovedinnhold

Gå til timeplan

Vis alle ansatte

Nyheter

Kortnytt

09.04.21

Bibliotekssamarbeid om informasjonsprosjekt

Universitetsbiblioteket på UiA skal sammen med Kristiansand folkebibliotek starte prosjektet Informasjonsknutepunkt Agder. Målet er å bygge plattformer der fagpersoner kan utveksle erfaringer, kunnskaper og ressurser for å finne frem til god, kvalitetssikret informasjon i sine virksomheter.

Prosjektet er tildelt 100.000 kroner av Nasjonalbiblioteket for en kartleggingsfase.

23.03.21

Smith-Tønnessen til nasjonal arbeidsgruppe om studentgjennomføring

En hurtigarbeidende gruppe skal se på tiltak for å sikre at flest mulig studenter får fullført studiene som planlagt.

Fagskoler, høyskoler, universiteter og studentene er invitert i gruppen. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen deltar. Rapporten skal leveres alt like over påske.

- Situasjonen er krevende. Målrettede tiltak for å sikre at studentene kommer seg gjennom studiene skal arbeidsgruppen hjelpe med, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

05.03.21

Bok og podcast om dosentstillingen

I internasjonal sammenheng er den norske dosentstillingen unik ved at den likestilles med professor som akademisk toppstilling. I en ny bok fra Cappelen Damm tar Carl Christian Bache og Mads Hermansen fra UiA et grundig blikk på dosentrollen. Du kan høre mer om temaet i podcasten Akademisk kvarter, som er laget i samarbeid med Universitetet i Agder.

05.03.21

Lærebokstipend for 2021

Cappelen Damm Akademisk utlyser nå sine lærebokstipend for 2021. Nye og etablerte forfattere inviteres til å delta i konkurransen. Innsendingsfristen er 1. juni. Du kan lese mer om stipendene på forlagets hjemmesider.

04.03.21

Enklere tilgang til forskningsartikler

Libkey Nomad gir deg som student eller ansatt på UiA enklere tilgang til forskningsartikler i bibliotekets digitale samling. Du må selv installere det som et tillegg/utvidelse i din foretrukne nettleser. Støttede nettlesere er Chrome, Firefox, Edge, Brave og Vivaldi. Du må også være tilkoplet med VPN. Følger du denne lenken kan du se en demonstrasjon av hvordan Libkey Nomad fungerer i praksis.

04.03.21

Munnbind ved obligatoriske øvelser

Ved obligatoriske øvelser i lokaler der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, sørger UiA for munnbind til deltakerne. Ellers må både studenter og ansatte holde seg med munnbind selv, både ved Campus Kristiansand og Campus Grimstad. Dette gjelder uavhengig av munnbind-situasjonen i Kristiansand og andre steder, og blir praktisert uten unntak, har Beredskapsledelsen bestemt. Husk at den beste metoden for å unngå smitte er å holde god avstand til andre. Og å overholde de øvrige smittevernreglene, naturligvis. (Oppdatert 4. mars)