0
Hopp til hovedinnhold

Om naturmuseum og botanisk hage

Sørlandets eneste naturhistoriske museum

Inne på museet vises norske dyr i naturtro omgivelser. Du kan også se mineraler og bergarter, gjenstander fra museets eldste samlinger og en av Norges største samlinger av kaktus.

Temautstillinger produseres eller leies inn for kortere perioder. Følg med på facebook eller meld deg på vår e-postliste for et månedlig nyhetsbrev. Museumsbutikk og kafé er åpen i museets åpningstid.

Den botaniske hagen

Botanisk hage omkranser herregården Gimle Gård og naturmuseets bygninger. I botanisk hage er det nærmere 2000 ulike planter organisert under ulike temaer. Historiske og moderne roser, sørlandsroser, insektspisende planter, hageplanter gjennom 1000 år, klosterhage, gamle georginesorter, bartrearboret og mye mer.

Skogsområde og UiA-park

I botanisk hage er det blomstring fra tidlig vår til sein høst. Det er alltid noe fint å hvile blikket på.

Museet er tilknyttet et skogsområde med en flott joggeløype og fasiliteter. I skogen kan du blant annet spille på de musikalske instrumentene som står utendørs året rundt. En skoghytte med bålpanne og plass til nærmere 30 personer leies ut ved henvendelse til museet 

Ved UiA-parken er treningsområde med hinderløype og treningsapparater.

Årets utstilling - Microsculpture

Hvert år får naturmuseet en ny utstilling, og i år kan du oppleve Microsculpture av Levon Biss. Den fysiske utstillingen er åpen til 15. november i 2020. Les mer om utstillingen ved å klikke på bildet under.