Valeriy Ivanovich Zakamulin

Kontor:
9I253 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Valeriy Zakamulin er professor i finans på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Han har en mastergrad i Radio Engineering fra Novgorod statsuniversitet (Russland), og både en mastergrad i økonomi og administrasjon og en doktorgrad i finans fra Norges handelshøyskole.

Zakamulin jobbet i mange år som forsker ved datavitenskapsavdelingen ved Novgorod statsuniversitet, der han utviklet både maskinvare og programvare. Siden 2006 har Zakamulin vært ansatt ved Universitetet i Agder, hvor han underviser i mastergrad kurs i finans. Han er tidligere lektor ved Handelshøyskolen ved Nord universitet, og tidligere professor II ved Universitetet i Stavanger.

Zakamulin har utgitt mer enn 30 artikler i anerkjente akademiske tidsskrifter som Journal of Economic Dynamics and Control, Journal of Banking and Finance, Quantitative Finance, Journal of Portfolio Management, og International Journal of Theoretical and Applied Finance.

Zakamulin er en hyppig brukt foreleser på internasjonale konferanser. Han har vært redaksjonsmedlem for tidsskrifter som Open Economic Journal og Journal of Banking and Finance. For tiden er han seniorredaktør for International Journal of Emerging Markets. Zakamulin har forfattet boken Market Timing with Moving Averages, utgitt av Springer og Palgrave Macmillan.

Click here to view the Google Scholar profile

Click here to view the Scopus profile

Click here to view the SSRN profile

Click here to go to the personal web page

• Finance Theory
  • Computational Finance and Portfolio Management

Faglige interesser

• time-series analysis
  • return predictability
  • risk predictability
  • behavioral finance
  • technical analysis

Allmenn formidling

series of blog post entitled Trend Following with Valeriy Zakamulin

Vitenskapelige publikasjoner

• Zakamulin, Valeriy (2017). Market Timing with Moving Averages: The Anatomy and Performance of Trading Rules. ISBN: 3319609696. Palgrave Macmillan. s 278.
  • Zakamulin, Valeriy (2019). Stock Earnings and Bond Yields in the US 1871 - 2017: A Structural Break Analysis.
  • Zakamulin, Valeriy (2019). Is There a Bubble in the US Stock Market?.
  • Zakamulin, Valeriy (2019). If you had to do a trend following strategy, what would it be and why?.
  • Zakamulin, Valeriy (2019). Pitfalls When Assessing Market-Timing Strategies.
  • Zakamulin, Valeriy (2018). The Limits to Volatility Predictability: Quantifying Forecast Accuracy Across Horizons.
  • Zakamulin, Valeriy (2018). Abnormal Stock Market Returns around Peaks in VIX: The Evidence of Investor Overreaction?.

Ekspertområder

Sist endret: 7.08.2018 07:08