Tor Sigvald Johansen

Prosjektleder

Geolog, konservator

Kontor:
1 ( Gimleveien 23, Kristiansand )

Jeg er født og oppvokst i Lødingen, Nordland. Jeg har min utdannelse fra Universitetet i Oslo med Cand.Scient-grad (1996). Hovedoppgaven min skrev jeg om sammensetningen og utviklingen av den øvre mantel under Azorene. Jeg har tidligere jobbet med vulkanisme og smelteprosesser under Island og Kanariøyene, og har vært ansatt ved Naturmuseet i Kristiansand siden 2010.

Undervisning

Jeg tar på meg undervisningsoppdrag i geologi etter avtale med faglærere. Jeg har vært involvert i undervisning av lærerstudenter og økologistudenter.

Faglige interesser

Mineraler og bergarter, mineral- og bergartsdannende prosesser, geokjemi, vulkanisme, platetektonikk

Prosjekter

Mitt hovedansvar er å kuratere de geologiske samlingene ved Naturmuseet. Vi har seks samlinger av mineraler, bergarter og fossiler, og en database for hver av disse. I tillegg har vi en fotosamling med både lysbilder og digitale bilder.

Vitenskapelige publikasjoner

• Johansen, Tor Sigvald; Hauff, Folkmar; Hoernle, Kaj; Klügel, Andreas; Kokfelt, Thomas Find (2005). Basanite to phonolite differentiation within 1550-1750 yr: U-Th-Ra isotopic evidence from the A.D. 1585 eruption on La Palma, Canary Islands. Geology. ISSN: 0091-7613. 33 (11). s 897 - 900. doi:/10.1130/G21663.1.
  • Müller, Axel Bernd; Husdal, T.; Sunde, Øyvind; Friis, Henrik; Andersen, Tom; Johansen, Tor Sigvald; Werner, Ronald; Thoresen, Øivind; Olerud, Svein (2017). Norwegian Pegmatites I: Tysfjord-Hamarøy, Evje-Iveland, Langesundsfjord. ISBN: 978-82-8347-020-8. Norsk Geologisk Forening. s 122.
  • Fiskvatn, Kari; Johansen, Tor Sigvald; Johansen, Beate Strøm (2019). Forskningstorg 2019 Naturmuseum og botanisk hage, UiA.
  • Johansen, Beate Strøm; Johansen, Tor Sigvald (2019). "Kan du finne disse mineralene?/ Can you find these minerals?" Bilde-quiz til ny mineralutstilling i kaktusgangen i naturmuseets faste utstillinger i 1.etg..
  • Johansen, Tor Sigvald; Hauff, Folkmar; Hoernle, Kaj; Kokfelt, Thomas Find (2004). Geochemistry and U-series isotope systematics of the Cumbre Vieja rift zone, La Palma (Canary Islands).
  • Johansen, Tor Sigvald; Hauff, Folkmar; Hoernle, Kaj; Kokfelt, Thomas Find (2003). Geochemical and isotopic investigations of the Cumbre Vieja rift zone, La Palma (Canary Islands).
  • Johansen, Tor Sigvald; Grönvold, Karl; Trønnes, Reidar G (2002). Geochemistry of the postglacial alkaline to transitional off-rift basalts at Snæfellsnes, Iceland.
  • Johansen, Tor Sigvald; Grönvold, Karl; Trønnes, Reidar G (2000). Petrogenesis of the alkaline off-rift basalts at Snæfellsnes, Iceland.
  • Johansen, Tor Sigvald (1996). Composition and evolution of the upper mantle under São Miguel, the Azores: Evidence from ultramafic xenoliths.

Sist endret: 21.04.2020 11:04