Torild Marie Olsen

Førsteamanuensis

Kontor:
E2065B ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Torild Marie Olsen er førsteamanuensis i nordisk språkvitenskap og er ansatte ved Institutt for nordisk og mediefag.

Undervisning

Underviser i norsk som andrespråk, etterutdanningskurs for lærere, og i språklige emener i tospråklig fagopplæring for studenter med innvandrerbakgrunn

Underviser i språklige emner  i barnehagelærerutdanningen

Faglige interesser

Representerer Universitetet i Agder i FLIN (Flerspråklighet i Norden). https://flersprakighetinorden.wordpress.com/

August 2015. Ekspertpanel i Forskningsrådet på programmet FINNUT

Prosjekter

2018 - DEKOM - desentralisert kompetanseutvikling

2016-2018. Prosjektleder og faglig ansvarlig for Kompetanse for mangfold i Agder.

2015-2016. FLIK (Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i Kristiansand). Kompetanseutvikling av personalet i seks barnehager om språkmiljøet og arbeidet med språk.

2013-2015. Prosjektmedarbeider Kompetanseheving i Oslo kommune - barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene. Høgskolen i Hedmark i Innlandet.

2014 -2015. Prosjektleder og faglig ansvarlig for prosjektet Språk og kultur i Søgnebarnehagen, Søgne kommune.

2006-2010. Prosjektleder for Agder. Kompetanseutvikling i barnehagene - modellutprøving og spredningsarbeid knyttet til implementering av rammeplanen for barnehagen og temahefte "Språklig og kulturelt mangfold i barnehagen".

Utvalgte publikasjoner

Olsen, Torild Marie 2017. Språkstimulering gjennom samtale. En studie av språklig samhandling, ordforråd og teksttyper i samtaler mellom ansatte og flersrpåklige barn. Avhandling for graden philosophiae doctor, Universitetet i Agder.

Olsen, Torild Marie 2015. Utelek som språklæringsarena. I Kibsgaard, Sonja og Marit Kanstad (red.). Lek og samspill i et mangfoldsperspektiv. Bergen: Fagbokforlaget.

Olsen, Torild Marie og Kari Bratland 2014.Språkstimulering i uterom. ISæther, Morten og Trond Løge Hagen (red.). Kreativ ute. Barnehagepedagogikk med uterommet som læringsarena. Bergen:Fagbokforlaget.

Olsen, Torild Marie 2000. Semantisk beskrivelse av i og på i lys av prototypeteori. Nordskrift 100/2000

Olsen, Torild Marie 1997. Om forholdet mellom form og funksjon ved tidlig språktilegnelse. Nordskrift 93/1997

Vitenskapelige publikasjoner

• Olsen Torild Marie Utelek som språklæringsarena (2015).
  • Olsen Torild Marie Språkstimulering gjennom samtale : En studie av språklig samhandling, ordforråd og teksttyper i samtaler mellom ansatte og flerspråklige barn (2017).
  • Olsen Torild Marie Kulturelt mangfold i skolen (2015).
  • Olsen Torild Marie Inkludering av språklige og kulturelle minoriteter i skolen (2015).
  • Olsen Torild Marie Språkmiljø og språkarbeid (2015).
  • Olsen Torild Marie Utelek som språklæringsarena (2015).
  • Sundelin Marit, Alstad Gunhild Tomter, Olsen Torild Marie, Barnehagen som arena for andrespråksutvikling (2015).
  • Olsen Torild Marie, Bratland Kari, Språkstimulering i uterom (2014).
  • Olsen Torild Marie Språkarbeid i planlagte og spontane situasjoner (2010).

Sist endret: 28.06.2018 13:06