Tore Dag Bøe

Førsteamanuensis

Førsteamanuensis, PhD Psykososial helse

Kontor:
C5031 ( Jon Lilletuns vei 9, Grimstad )
Kontortid:
Mob +4741236110

Førsteamanuensis, Institutt for psykososial helse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder

Prosjekter

Dialog og livsverden i psykisk helsearbeid. En kvalitativ studie av endringsprosesser i nettverksorientert hjelp til unge i krise.

Forskningsområdet og interesser:

• Psykisk helse i kontekst – relasjoner, nettverk, samfunn.

• Utforsking av etikk og dialog som grunnfenomener i endringsdynamikk i psykisk helse.

• Utvikling og utforsking av dialogiske, nettverksorienterte praksiser i psykisk helsearbeid.

• Anvendelse av filosofiske perspektiver på livsfenomener som faller inn under psykisk helse

• Praksis- og kunnskapsutvikling basert på opplevelses og erfaringsperspektivet

• Samarbeidsbasert forskning

Forskningsprosjekter:

I min PhD studie utforsket jeg dialogiske nettverksorienterte praksiser i psykisk helsearbeid. Mer bestemt er det opplevelsene, erfaringene og refleksjonene til de som får hjelp som skal hjelpe oss til en bedre forståelse av endringsprossesser i dialogiske praksiser. Avhandlingen heter  “They say yes; they don’t say no” : Experiences of change in dialogical approaches to mental health - a qualitative explorationog du finner den i fullversjon her:  http://brage.bibsys.no/xmlui/handle/11250/2381188

Forskningsnettverk:

• Network for Open Dialogical Practices.

• Dialogisk samhandling på Agder.

• UNIK. Et universitetsklinisk samarbeid mellom UiA, Sørlandet sykehus, brukerorgansisasjoner og kommuner.

• Forskernettverk om dialogiske og samarbeidende praksiser i samarbeid med Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

• Forskernettverk om recoveryorienterte praksiser i samarbeid med Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Vitenskapelige publikasjoner

• Bøe, Tore Dag; Thomassen, Arne (2017). Psykisk helsearbeid. Å skape rom for hverandre.. ISBN: 978-82-15-02617-6. Universitetsforlaget. s 224.
  • Bøe, Tore Dag (2007). Fra psykiatri til psykisk helsearbeid. - Om etikk, relasjoner og nettverk. ISBN: 9788215010946. Universitetsforlaget. s 304.
  • Bøe, Tore Dag (2000). Mot en mer menneskelig psykiatri. - Fra autoritet og kontroll til dialog og deltagelse. ISBN: 9788251839655. Universitetsforlaget. s 274.
  • Hagen, Julia; Bøe, Tore Dag; Høgli, Vegard (2021). The Power Threat Meaning Framework (PTMF) som alternativ til dagens psykiatriske diagnoser?.

Ekspertområder

Sist endret: 1.04.2020 23:04