Terje Abusland

Emeritus

Terje Abusland er universitetslektor på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, og tidligere instituttleder for Institutt for rettsvitenskap samme sted.

Abusland har en Cand. jur-grad fra Universitetet i Bergen. Han underviser i forvaltningsrett og velferdsrett, herunder sosialrett, barnevern, helse- og omsorgsrett og utdanningsrett.

Abusland er medforfatter av boken Forvaltningsrett i et nøtteskall (Terje Abusland og Sunniva Cristina Bragdø-Ellenes, Gyldendal Norsk Forlag, 2017).

Han har også bidratt med kapitler i Utdanningsledelse (Kirsten Sivesind, Gjert Langfeldt og Guri Skedsmo (red.), Cappelen, 2006) og Samarbeidsforskning i praksis (Asbjørn Johannessen, Sidsel Natland og Anne Marie Støkken (red.), Universitetsforlaget, 2011) – sistnevnte i samarbeid med Solveig Botnen Eide.

I tillegg til å ha drevet privat advokatpraksis i en årrekke har Abusland også vært rådgiver ved skatteavdelingen på Vest-Agder fylkesskattekontor, Konsulent ved Aust-Agder fylkesskattekontor og juridisk konsulent hos finansrådmannen og kommuneadvokaten i Ålesund. Han var i en periode også amanuensis i juridiske fag ved Høgskolen i Agder.

Vitenskapelige publikasjoner

• Bragdø-Ellenes, Sunniva Cristina; Abusland, Terje (2017). Forvaltningsrett i et nøtteskall. ISBN: 9788205470705. Gyldendal Norsk Forlag A/S. s 232.
  • Abusland, Terje (2003). Skoleledere og juss.

Sist endret: 19.10.2018 09:10