Stine Øyna

Førsteamanuensis

Kontor:
13122 ( Universitetsveien 13, Kristiansand )

Har en PhD i internasjonal business fra Universitetet i Agder. Forskningen fokuserer på problemstillinger knyttet til internasjonalt entreprenørskap, med spesielt fokus på born globals. Ytterligere forskningsinteresser er kvinner i entreprenørskap og entreprenørskapsutdanning. Øyna har hatt eksterne forskningsopphold hos COMAS (Israel), San Diego State University (USA) og American university (USA). Øyna har videre erfaring fra Sørlandets Europakontor (Brussel), samt fra flere av avdelingene på UiA (Forskningsadministrativ avdeling og Opptakskontoret).

Deltar i organiseringen av Handelshøyskolens frokostseminar.

ORG207 Entreprenørskap og Innovasjon

Faglige interesser

Hovedfelt er (internasjonalt) entreprenørskap, med spesielt fokus på tidlig internasjonalisering (International New Ventures/Born globals), og kvinner i entreprenørksap. Underviser i ORG207, Entreprenørskap og Innovasjon.

Prosjekter

Forskningsgruppe for strategi, innovasjon og entreprenørskap

Allmenn formidling

"Fra lokal til global: Hvordan kan SMBer tilrettelegge for internasjonalisering?" på Handelshøyskolens frokostseminar

Vitenskapelige publikasjoner

• Flåten, Bjørn-Tore; Øyna, Stine (2020). Nytt gründer-studium på Sørlandet.
  • Øyna, Stine (2019). Hva kan vi lære av Born Globals?.
  • Øyna, Stine (2019). Hva er entreprenørskap og hvorfor trenger vi det?.
  • Øyna, Stine; Almor, Tamar (2019). Hva kan vi lære av Born Globals fra Israel.
  • Øyna, Stine; Shneor, Rotem (2018). The Evolution of Born Globals: International Developmental Orientation.
  • Øyna, Stine (2018). Evolution of Born Globals A review of recent research.
  • Øyna, Stine (2017). International New Ventures: Development beyond inception.

Ekspertområder

Sist endret: 17.09.2019 18:09