Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Stig Nordhagen

Universitetslektor

 
Kontor:
K3021 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Stig Nordhagen(1966-) er født og oppvokst på Gjøvik, og begynte å spille klarinett som 8-åring i sitt lokale skolekorps. Allerede fra 12-års alderen begynte Nordhagen å ta spilletimer hos Richard Kjelstrup, som den gang var Norges ledende pedagog og tidligere soloklarinett i Oslo filharmoniske orkester.

Etter dette fulgte studier ved Østlandets musikkonservatorium med Tove Bratbak som lærer og diplomstudier hos prof. Walter Boeykens i Rotterdam. Parallelt med dette hadde han Yngve Slettholm og Kjell Habbestad som lærer i komposisjon.

Samme år som Nordhagen ble uteksaminert fra Rotterdam (1994) fikk han jobb i forsvarets musikkorps Sørlandet, et av forsvaret da syv militærkorps. Fra 1994 fikk også Nordhagen stilling i Kristiansand symfoniorkester, og lærerposten ved Agder musikkonservatorium nå UIA (universitetet i Agder) 

Fra 2003 har Nordhagen vært ansatt som soloklarinett i Kristiansand symfoniorkester.

Nordhagen er en ivrig kammermusiker og har spilt i mange ulike kammerensembler som har turnert både i Norge og Europa.  

Nordhagen har undervist i musikkhistorie og verkanalyse i tillegg til klarinett, komposiosjon og satslære som han underviser i nå.

Nordhagen har deltatt på en rekke innspillinger både som kammermusiker og i orkester.

Stig Nordhagen har ved flere anledninger vært solist med Kristiansand Symfoniorkester i verker av Mozart, Williams og Bassi.

Han har også vært jurymedlem i både nasjonale og internasjonale konkurranser som NM i janitsjar og brass – spelemannsjuryen-EM for brassband. 

Nordhagen har vert nominert til forleggerprisen tre ganger for verkene:

Denne unike kombinasjonen av å være utøver, komponist og pedagog gjør at Nordhagen har inngående kunnskaper om de ulike aspektene ved både skaper- og utøverprosessen . 

Nordhagen har også en stor katalog som komponist og arrangør. Pliktnummer til EM for brassband i 2013 og bestillingsverk til ungdomssymfonikernes 40-års jubileum kan nevnes.  

For flere detaljer, se: https://www.nb.no/noter/butikk/?_search=stig%20nordhagen

Stig Nordhagen underviser på norsk og engelsk 

Lydfiler, kammermusiker og i orkester:

Musikkutgivelser : 

Arrangementer utgitt :

Utgivelser 2020/2021 :

Johan Svendsen : Norsk kunstnerkarneval – Karneval I Paris – Andante funébre

Sist endret: 29.10.2020 12:10