Solbjørg Tormodsdotter Nes

Kontor:
E2069 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Utdanning

Cand. philol med nordisk hovedfag, musikk grunnfag og drama årsenhet. Ph.d.-stipendiat i litteraturvitenskap ved UiA inntil august 2014.

Faglige interesser

Litteraturvitenskap med vekt på norsk samtidslitteratur og nyere barne- og ungdomslitteratur.

Undervisningsfag

Underviser i alle emner i studiet i skolebibliotekkunnskap, og koordinerer studiet. Underviser også i norsk i barnehagelærerutdanninga. Erfaring fra i studiet i barne- og ungdomsarbeid, norsk for utenlandske studenter, sammenlignende litteratur, film og teater, samt kurs i akademisk skriving på lavere nivå.

Prosjekter

Ph.d.-prosjekt: Litterære drabantbyerfaringer: Nikolaj Frobenius' Teori og praksis (2005), Tove Nilsens Skyskraperengler (1982) og Nede i himmelen (2010), Dag Solstads Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige (1984).

Nyere forskningspresentasjon

Paper ved forskerkurset Materiality and Historicity i Paris, 25.-27.1.2012: «Paratekst og materialitet: Nikolaj Frobenius’ roman Teori og praksis (2004)»

Paper ved forskerkurset Aesthetic Concepts and Changing Forms, 9-12.1.2013 «Den litterære drabantby i Dag Solstads Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige»

Paper ved ph.d.-seminar ved UiA, 22.11.2013: "Tove Nilsens Bøler i Skyskraperengler og i Nede i himmelen."

Paper ved ph.d.-seminar ved UiA, 5.12.2014: "Drabantbyen i byhistorien, byplanlegginga og i litteraturen."

Vitenskaplige publikasjoner

• Nes Solbjørg Tormodsdotter Den samtidsrealistiske ungdomsromanen (2014).
  • Nes Solbjørg T. Norwegian Suburbia and the Renaissance Ideals (2007).
  • Nes Solbjørg T. Drabantbyen som småby hos Nikolaj Frobenius og Tove Nilsen (2007).
  • Nes Solbjørg T. - med ulykken bak, og det lukkede syn foran: Rom, modernitet og nasjonal identitet i Magdalene Thoresens roman Studenten (2005).

Sist endret: 21.06.2018 14:06