Rafael Heinzelmann

Førsteamanuensis

Kontor:
9I167 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Rafael Heinzelmann er førsteamanuensis i økonomistyring ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Han har en doktorgrad fra Universitetet i Innsbruck (Østerrike).

Heinzelmanns forskningsinteresser er relater til tema som resultatstyring, budsjetter og prognoser, IT/ERP-systemer og regnskapsmedarbeideres rolle/identitet.

Heinzelmann holder regelmessig foredrag på internasjonale konferanser og seminarer. Han har publisert i internasjonale tidsskrifter, samt i antologier og fagtidsskrifter.

Heinzelmann underviser økonomistyringsemner på bachelor- og masternivå. Han har veiledet studenter i deres arbeid med bachelor- og masteroppgaver og han har erfaring med veiledining av PhD studenter.

Heinzelmann har vært ansatt ved Norges handelshøyskole og vært forsknings- og undervisningsassistent ved Universitetet i Innsbruck.

• Management Control Systems, Master
  • Corporate Economic Analysis 2, Master in Industrial Economics and Technology Management

Prosjekter

• Research group for Actor-Reality Construction, Aarhus University, Denmark
  • Research Center on Accounting Theory and Research, University of Innsbruck, Austria
  • European Accounting Association

Vitenskapelige publikasjoner

• Heinzelmann, Rafael; Dobroszek, Justyna; Zarzycka, Ewelina (2020). Accounting professionalization in Poland: Struggles of recognition, co-existence and cooperation between actors..
  • Dobroszek, Justyna; Heinzelmann, Rafael; Zarzycka, Ewelina (2020). Professionalization of accounting: The case of a hybrid setting in Central-Eastern Europe.
  • Heinzelmann, Rafael; Flanschger, Andreas; Messner, Martin (2019). THE INCUBATOR AS A CONTROL SYSTEM FOR ENTREPRENEURS.
  • Heinzelmann, Rafael (2019). Digitalization from a management accounting perspective.
  • Heinzelmann, Rafael; Messner, Martin; Flanschger, Andreas (2019). Establishing accounting and control in young firms.
  • Heinzelmann, Rafael; Flanschger, Andreas; Messner, Martin (2019). Establishing accounting and control in young firms.

Sist endret: 17.06.2020 14:06