Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Lucia Castro Herrera

Stipendiat

 
Kontor:
HU076 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Lucia er stipendiat ved Institutt for informasjonssystemer ved Universitetet i Agder. hun forsler innnen krisehådtering of infomrasjonsystemer. Hun har en Master of Science. i ingeniørledelse med fokus på krise, nødsituasjoner og risikostyring fra George Washington University, USA og en BA i statsvitenskap, utenrikspolitiskestudier, og diplomatiske forhold fra Universidad Externado de Colombia. Hennes forskningsinteresser inkluderer krise, katastrofe- og risikostyring, sosiale medier og krisekommunikasjon, samt logistikk og prosessforbedring.

Lucia har også profesjonell erfaring innen prosessforbedring og beredskapshåndtering fra stillinger i internasjonale, private og offentlige organisasjoner i flerkulturelle og tverrfaglige miljøer, som for eksempel amerikanske FEMA (Federal Emergency Management Agency) og Det internasjonale valutafondet (IMF).

Doktorgradsoppgaven hennes utforsker den kontinuerlige bruken av sosiale medier som en kilde til informasjon i krisehåndtering innen offentlig sektor. Oppgaven fokuserer på analyse av forskjellige typer organisasjonsprosesser for å innhente informasjon. Noen funn fra studien belyser hvordan sosiale medier som en av flere støttesystemer, kan vise hvordan organisasjoner skifter fokus fra fredstid til kriserespons og tilbake til en «ny fredstid». Ved å sammenligne ulike erfaringer, formulerer oppgaven et sett med attributter for å forklare forskjellene mellom opplevelser av bruk av sosiale medier og beste praksis for å forbedre gjeldende prosesser. Gjennom stipendiatperioden Lucia har også undervist innen Design Thinking og informasjonssikkerhet.

Forskning

Krise, katastrofe- og risikostyring, sosiale medier og krisekommunikasjon, samt logistikk og prosessforbedring.

Undervisning

IS-112 Tjenestedesign og forretningsmodeller

IS-214 Informasjonssystemssykkerhet 

Vitenskapelige publikasjoner

  • Garmann-Johnsen, Niels Frederik; Herrera, Lucia Castro; Liyanapathiranage, Sudeepika (2022). Teaching Design Thinking: Challenge-based Learning (presentation of work in progress).

Sist endret: 21.03.2023 11:03