Linda Hye

Seniorrådgiver

Leder, etter- og videreutdanningen

Kontor:
HU068 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )
Kontortid:
09.00 - 15.00

Leder for etter- og videreutdanningsenhet, og samfunnskontakt for tilbud om skreddersøm ved Fakultetet for samfunnsvitenskap.

Arbeidet med utvikling, undervisning og veiledning på flere videreutdanningsprogram ved UiA.Vis CV

Avlegger PhD i offentlig administrasjon og ledelse med fokus på norske kommunale ledere, basert på en nasjonal survey. Er i tillegg aktiv forsker på ulike forskningsprosjektet.

Faglige interesser

Organisasjon- og ledelsesfag; spesielt orientert mot den kommunale organisasjon og ledere.

Prosjekter

Vitenskapelige prosjekter

Den gode skoleeier (2017 - )
Myndighetsutøvelse (2016 - )
Norske kommunale mellomledere, en nasjonal survey (2014 - )
Identifisering og endring av organisasjonskultur (2014 - )
Nordiske velferdsinnovasjoner (2014 - )
Strategisk kompetanseledelse blant bedrifter på Sørlandet (2013)
Norske pengeutdelende stiftelser. Formål - organisering - omfang  og effekt (2012)
Strategisk kompetanseledelse i norske kommuner (2012)

EVU-prosjekt
ALLE videreutdanningstilbud

Vitenskapelige publikasjoner

• Hye, Linda; Øgård, Morten (2016). Problem-solving at the local level in turbulent times. Governance in Turbulent Times. ISBN: 978-0198739517. Oxford University Press. 9. s 202 - 222.
  • Hye, Linda (2015). Karrierejegere, fagentreprenører eller idealister? Motivasjonstrekk blant norske kommunale mellomledere og betydning for måloppnåelse..
  • Hye, Linda; Øgård, Morten (2015). Forvaltningskulturer i norske kommuner.
  • Hye, Linda; Øgård, Morten (2015). Hvordan utvikle organisasjonskultur og innovasjonskapasitet i turbulente tider.
  • Hye, Linda; Øgård, Morten (2015). Mellomledere som linedansere i kampen for måloppnåelse.
  • Hye, Linda; Øgård, Morten (2015). Hva betyr kulturforskjeller for kommunesammenslåing?.
  • Hye, Linda; Øgård, Morten (2015). Objektive trekk og motivasjonelle drivere blant norske kommunale mellomledere - betydning for måloppnåelse?.
  • Hye, Linda (2015). Hvordan utvikle innovativt offentlig lederskap? Ledelse i grenseland mellom forvaltning, tjenesteutvikling og brukerinteresser..
  • Hye, Linda; Øgård, Morten (2014). Identifisering av organisasjonskultur.
  • Hye, Linda (2014). Mellomledelse - den gjemte skatt av ledelse.

Sist endret: 8.10.2018 10:10