Jeg er underveis i et PhD-løp ved UiA. Forskningen min er knyttet til skolemat og matens betydning for læring. Ytterligere forskningsinteresser er kosthold blant barn og unge og sosial uliket. Medlem av toppforskningessenteret Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv: https://www.uia.no/forskning/toppforskningssentre-ved-uia/mat-og-ernaering-i-et-livsloepsperspektiv.
Jeg har en master i Folkehelsevitenskap og bachelor i Ernæring, mat og kultur. Ellers har jeg erfaring fra sosialt arbeid og folkehelse fra kommunal sektor og erfaring fra administrasjonen ved UiA (Opptakskontoret).
Skolemat og skolemåltidet
Matpakka
Sosiale forskjeller i kosthold
Mat og læring
Kristine E. Illøkken, Berit Johannessen, Mary E. Barker, Polly Hardy-Johnson, Nina Cecilie Øverby, Frøydis Nordgård Vik. Free school meals as an opportunity to target social equality, healthy eating, and school functioning: experiences from students and teachers in Norway (2021). Food & Nutrition Research, doi: https://doi.org/10.29219/fnr.v65.7702.
Kristine E. Illøkken, Elling Bere, Nina C. Øverby, Frøydis N. Vik. Results of a 6 months’ intervention study on school meal habits in Norwegian 10-12-year-old children (Scand J Public Health. 2017 Jul;45(5):485-491. doi: 10.1177/1403494817704108. Epub 2017 May 31)
Illøkken, Kristine Engebretsen; Øverby, Nina Cecilie; Vik, Frøydis Nordgård. Hva mener elevene selv om gratis skolemat? https://forskersonen.no/mat-meninger-populaervitenskap/hva-mener-elevene-selv-om-gratis-skolemat/1892152
Ruge, Dorte, Illøkken, Kristine Engebretsen; Vik, Frøydis Nordgård.
Forskere: Politikere har i årevis vendt det blinde øje til sultne skoleelever – men løsningen er lige for. https://skolemonitor.dk/debat/art8038202/Politikere-har-i-%C3%A5revis-vendt-det-blinde-%C3%B8je-til-sultne-skoleelever-%E2%80%93-men-l%C3%B8sningen-er-lige-for
Slik får man barna til å spise opp nistematen: https://www.nrk.no/sorlandet/slik-far-man-barna-til-a-spise-opp-hele-matpakka-1.15123072
Disputassammendrag: Spedbarnsmat for fremtidig helse: https://www.ntfe.no/i/2019/4/m-279
Sist endret: 29.04.2022 08:04