Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Javad Darvishi

Stipendiat

PhD stipendiat

 
Kontor:
H4057 ( Jon Lilletuns vei 9, Grimstad )
Kontortid:
09-15

Tre er en av de eldste materialene i planeten og et viktig materiale for menneskeheten. I bygningene er materialet brukt i ulike bygningsdeler, deriblant kledning, bærende konstruksjoner eller møbler og inventarer. Våre aller eldste bygninger er stavkirkene fra 1600-tallet, men også fra amerikanske Western filmer med deriblant Clint Eastwood i hovedroller, husker vi trebygningenes eksistens og betydelighet.

Tenkt at alle trebygg har en unik energi reservoar som kan utnyttes ved tre-tilpasset styring av inneklima. Kanskje er dagens styring av inneklima unødvendig og overdimensjonert? Trematerialets naturlige evne til å tilpasse seg med sine omgivelser (temperatur og fuktighet), gir materialet en unik egenskap til påvirke sine omgivelser, det vil si inneklimaet og komforten i innemiljøet.

I dag har alle trebygg fått «en ny vår» takket være dets miljøaspekt som en natur materiale og deres utvidete bruksområder i form av produktet «Kryss Limte Tre» lameller (KL-Tre).

KL-Tre og inneklima er temaet for Ph.d. prosjektet mitt i Instituttet for Ingeniørvitenskap i UiA.

Jeg har bakgrunn fra flere rådgivende ingeniørfirmaer, har ingeniørutdanning innen konstruksjonssikkerhet og bygningsfysikk fra Høgskulen på Vestlandet og masterutdannelse innen Bærekraftig Arkitektur fra NTNU i samarbeid med SINTEF og The Research Centre on Zero Emission Buildings (ZEB).

Videre har jeg sertifikater i BREEAM NOR som Akkreditert Profesjonell, Miljøkartlegging av miljøfarlige bygningsavfall og Asbestkartlegging.

Faglige interesser

Bygningsfysikk

BREEAM NOR - Miljøsertifisering av bygg

Energiberegning av bygg

Termisk-/ og fuktanalyser 

Bærekraftig design og arkitektur

Miljørådgivning av bygg

 

Sist endret: 29.03.2021 13:03