Jan Gunnar Hoff

Kontor:
K3009 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jan Gunnar Hoff har sin formelle utdanning fra Jazzlinja på NTNU og fra NHM (arr/komp). Han har studert privat med Harold Danko, Django Bates og Andy Laverne. Hoff ble i januar 2014 tildelt Buddy-prisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Han har også mottatt Nordlysprisen, Stubøprisen og Edvard-prisen og innehar status som en Steinway & Sons Artist, som én av 7 norske pianister. Hoff har gitt ut 17 plater som soloartist og co-leader og skrevet ca 250 verk, bl.a hovedverket til Vossajazz i 2005. Han har samarbeidet med størrelser som Alex Acuña, Mike Stern, Pat Metheny, Maria Joao, Kenwood Dennard, Audun Kleive, Bjørn Kjellemyr, Mathias Eick, Tore Brunborg, Lars Danielsson/Cæcilie Norby, Anders Jormin, Marilyn Mazur og Arve Henriksen. I de senere år har Hoff holdt konserter i Los Angeles, New York, London, Zagreb, Milano og Stockholm og han har også turnert mye solo i Øst-Europa og Japan. Han var arrangør og musikalsk leder for platen Quiet winter night som ble nominert til US Grammy Awards 2013. Hoffs album Fly North var nominert til Spellemannprisen 2014 og han har gitt ut 3 solo piano album på selskapet 2L v/Morten Lindberg, den siste Stories kom i desember 2016. I 2017 gav Hoff ut platen og noteboka Terra Nova, et samarbeid med mezzo-sopranen Marianne Beate Kielland. I 2018 gir han ut 3 plater: Polarity med Hoff Ensemble, Barxeta II med Mathisen/Hernandez samt Jan Gunnar Hoff Group feat. Mike Stern (US). Jan Gunnar Hoff har erfaring som pedagog på ulike nivåer siden 1975 og er ansatt som professor ved Universitetene i Tromsø (UiT) og Kristiansand (UiA).

Vitenskapelige publikasjoner

• Gudim Lars Erik, Hoff Jan Gunnar, Konsert med KORK under Nordland Musikkfestuke 2018 (2018).
  • Lindholm Carsten, Hoff Jan Gunnar, Konsert i Stuttgart, Jazzclub BIX (2018).
  • Lindholm Carsten, Hoff Jan Gunnar, Konsert Montmartre, København med Carsten Lindholm (2018).
  • Hoff Jan Gunnar, Stern Mike, Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Quartet turné 2018 (2018).
  • Per Mathisen, Hoff Jan Gunnar, BARXETA II (2018).
  • Hoff Jan Gunnar, Lindberg Morten, POLARITY (2018).
  • Hoff Jan Gunnar STILLE LYS - konsert STORMEN, Bodø (2017).
  • Lindholm Carsten, Lindholm Carsten, Hoff Jan Gunnar, Innspilling av musikkvideo med Carsten Lindholm, DK (2017).
  • Hoff Jan Gunnar Solokonserter i Ukraina september 2017 (2017).
  • Hoff Jan Gunnar Per Mathisen/Jan Gunnar Hoff med Horacio Hernandez (2017).

Forskerportrett

Ekspertområder