Ingvild Ruhaven

Kontor:
E2035A ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Historiedidaktikk i praktisk-pedagogisk utdanning og lektorutdanningen

Norwegian history for international students

Faglige interesser

Historiedidaktikk

Historiebruk

Historieformidling og -undervisning i skole og museum

Utvalgte publikasjoner

• Artikler
    • Rosendahl, B. T. & Ruhaven, I. (2013). The Stiftelsen Arkivet Experience: A Second World War Gestapo Regional Headquarters in Norway. I J. Kidd, S. Cairns, A. Drago, A. Ryall & M. Stearn, Challenging History in the Museum (s. 71-79). Farnham: Ashgate.
    • Kaleck, I. & Ruhaven, I. (2013). Potteskår i hagen. Andre verdenskrig slik den har blitt fortalt til et barnebarn. Nytt blikk. Årsskrift fra Stiftelsen Arkivet, 58-65.
    • Ruhaven, I. (2003). Kampen om britisk nasjonal identitet gjennom skolefaget historie: The Great History debate i England 1988-1991. Historielärernas forenings årsskrift, 79-86.
  • Kronikker
    • Ruhaven, I. (2014, 24. januar). Alltid aktuelt – om jøder, antisemittisme og Holocaust. Agderposten.
    • Ruhaven, I. (2012, 3. november). Minnesmerker som vår tids avtrykk i historien. Fedrelandsvennen nettavis.
  • Hovedfagsoppgave
    • Ruhaven, I. (2002). Historie og nasjonal identitet. The Great History Debate i England, 1988-1991. (Hovedfagsoppgave). Universitetet i Bergen, Bergen.

Vitenskapelige publikasjoner

• Rosendahl, Bjørn Tore; Ruhaven, Ingvild (2014). The Stiftelsen Arkivet Experience: A Second World War Gestapo Regional Headquarters in Norway. Challenging History in the Museum. International Perspectives.. ISBN: 978-1-4094-6724-3. Ashgate. 5. s 71 - 79.
  • Craggs, Tracy; Agirrezabala, Mikel Errazkin; Marciniak, Arkadiusz; Ellingsen, Eystein; King, Emma; Rodriguez, Rosa Martínez; Mustar, Damjana; Ragazzi, Federica; Ruhaven, Ingvild; Svetelj, Nina; Turchi, Massimo; Urh, Dita (2012). Working with historical memory in the classroom. A teaching plan and guide for implementation.
  • Rosendahl, Bjørn Tore; Ruhaven, Ingvild (2012). Authentic site, Museum and Education Centre: The Experience of Stiftelsen Arkivet.
  • Ruhaven, Ingvild (2011). Den vanskelige historien.

Sist endret: 6.02.2019 20:02