Ingvild Koksvik

Stipendiat

Kontor:
K2012 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Ingvild Koksvik er sanger og låtskriver. Hun har gitt ut flere album med eget materiale, skrevet flere bestillingsverk og gjort en rekke konserter og turnéer i inn- og utland. Hun har mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, hvor hun også var ansatt som vitenskapelig assistent i to år.

Koksviks doktorgradsavhandling omhandler romlighet som estetisk og kompositorisk element i populærmusikkproduksjoner. Målet med prosjektet er å undersøke hva forestillinger om romlighet betyr for låtskrivende plateartister når de komponerer, spiller inn og produserer musikk, og på hvilke måter teoretiske konsepter som compositional design og audio staging kan brukes som kreative verktøy i disse prosessene. Prosjektet er basert på kunstnerisk forskning og populærmusikkvitenskap.

Utvalgte publikasjoner

Ingvild Koksvik (2016). Og sangen kom fra havet, Fyrlyd Records

Ingvild Koksvik (2013). Nattåpent, Fyrlyd Records

Ingvild K. Amundsen & Lars Jakob Rudjord (2010). orvilsk! NORCD.

Amherst (2010). A Light Exists in Spring. NORCD.

Vitenskapelige publikasjoner

• Aksnes, Hallgjerd; Fuglestad, Svein; Koksvik, Ingvild (2020). «...alt går så fort og skal være flinkt...»: Affordanser i GIM-programmet The Romantic Piano.
  • Aksnes, Hallgjerd; Fuglestad, Svein; Amundsen, Ingvild Koksvik (2013). Relating and Reflecting in GIM Therapy: Hearings of “Evening Land” from Ian Leslie’s Awakenings Program.
  • Aksnes, Hallgjerd; Amundsen, Ingvild Koksvik; Fuglestad, Svein E (2012). “The Emotion of Musical Motion and Stillness: Therapeutic Hearings of Jan Garbarek, Mari Boine & Marilyn Mazur’s Evening Land”.
  • Aksnes, Hallgjerd; Fuglestad, Svein E; Amundsen, Ingvild Koksvik (2011). Bonny GIM and Jazz GIM: What|s the diff? A comparative study of transcriptions based on five selected BMGIM programs.
  • Aksnes, Hallgjerd; Fuglestad, Svein E; Amundsen, Ingvild Koksvik (2011). Bonny GIM og jazz-GIM: Hva er forskjellen?.

Sist endret: 13.09.2021 11:09