Håkon Øgaard

Kontor:
EU108 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Håkon Øgaard er universitetslektor ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Agder, og kommer fra stillingen som leder for Handelshøyskolen Executive ved UiA.

Øgaard er lektor og hovedfagskandidat fra Statens lærerhøgskole i handels- og kontorfag med vekt på organisasjonsutvikling, organisasjonskultur og markedsføring. Han har studert styrearbeid ved BI, og er sertifisert på flere ulike testverktøy og som prestasjonscoach.

Øgaard er tidligere seniorforsker og avdelingsleder i Agderforskning (nå del av NORCE), og har vært prorektor og undervisningsleder ved Varehandelens Høyskole (VH), samt undervist i vgs.. For Agderforskning og VH leverte han en rekke FoU-rapporter og presenterte også forskningen på konferanser nasjonalt og internasjonalt.

Øgaard har vært daglig leder i flere selskaper som arbeider med leder- og organisasjonsutvikling, og har betydelig erfaring innen dette feltet, både som konsulent og leder. Han har ledet kunnskapsarbeidere i høyskole, instituttsektor og konsulentvirksomhet, og jobbet mot sektorer som industri, bank, ingeniørmiljøer, skoler, offentlig virksomhet og eiendom.

Hovedfokuset de siste årene har vært rettet mot kommunikasjons- og relasjonstrening for ledergrupper og team, mentormatching og mentorprogrammer for Trainee Sør, NODE Eyde Women, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Econa, og rekruttering for Trainee Sør.

Øgaard har i flere år vært arrangør av «Ledertalkshow» i Kristiansand, der profilerte norske ledere har delt sine erfaringer.

Sist endret: 3.08.2020 23:08