Håkon Øgaard

Kontor:
9I171 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Håkon Øgaard er universitetslektor ved Institutt for strategi og ledelse på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, og leder for Handelshøyskolen Executive.

Øgaard er lektor og hovedfagskandidat fra Statens lærerhøgskole i handels- og kontorfag med vekt på organisasjonsutvikling, organisasjonskultur og markedsføring. Han har studert styrearbeid ved BI, og er sertifisert på flere ulike testverktøy og som prestasjonscoach.

Øgaard er tidligere seniorforsker og avdelingsleder i Agderforskning (nå del av NORCE), og har vært prorektor og undervisningsleder ved Varehandelens Høyskole (VH). For Agderforskning og VH leverte han en rekke FoU-rapporter og presenterte også forskningen på konferanser nasjonalt og internasjonalt.

Øgaard har vært daglig leder i flere selskaper som arbeider med leder- og organisasjonsutvikling, og har betydelig erfaring innen dette feltet, både som konsulent og leder. Han har ledet kunnskapsarbeidere i høyskole, instituttsektor og konsulentvirksomhet, og jobbet mot sektorer som industri, bank, ingeniørmiljøer, offentlig virksomhet og eiendom.

Hovedfokuset de siste årene har vært rettet mot kommunikasjons- og relasjonstrening for ledergrupper og team, mentormatching og mentorprogrammer for Trainee Sør, NODE Eyde Women, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Econa, og rekruttering for Trainee Sør.

Øgaard har i flere år vært arrangør av «Ledertalkshow» i Kristiansand, der profilerte norske ledere har delt sine erfaringer.

Sist endret: 16.09.2019 12:09