Frank Egeland

Førstelektor

Kontor:
E1207 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )
Kontortid:
+47 40221411

Bilmekaniker

Maskiningeniør

Arbeidet 20 år ved Sørlandets tekniske fagskole (STF)

Utstrakt bruk av IKT - systemansvarlig ved STF

Hovedfag i Yrkesdidaktikk

Ledelse - Nordnorsk ledelsesutvikling, sertifisert på flere kartleggingsverktøy

Prosjekter

Yrkesdidaktikk

Pedagogisk bruk av IKT Storyline Samarbeidslæring Pedagogisk bruk av mobiltelefon Kampanalyse i Håndball

Vitenskapelige publikasjoner

• Egeland, Frank (2005). Didaktisk bruk av IKT i lærerutdanningen ved HiA. IKT i et praksisfellesskap. Didaktikk, dannelse og data: Artikler om høgskolepedagogikk. Høgskolen i Agder. faglig_bok_institusjon. s 17.
  • Egeland, Frank; Rousseau, Liv Grendstad (2012). Læring med stil. ISBN: 9788293209126. Nordnorsk lederutvikling - NNL. s 43.
  • Egeland, Frank (2019). Manglende forberedelse av ungdomsskoleelever til valg og gjennomføring av yrkesfaglige studieprogram.
  • Egeland, Frank (2019). Forberedelse av ungdomsskolelever til valg av yrkesfag i Norge.
  • Egeland, Frank; Andersen, Rune (2018). Erfaringer fra innføring i IKT og e-læring for yrkesfaglærere..
  • Egeland, Frank (2015). Faglige lederkurs i regi av opplæringskontor. Faglige ledere som har ansvaret for lærlinger. Kommunikasjon, læring og læringsmiljø..
  • Egeland, Frank (2015). Foredrag om vurderingskompetanse. Kurset ble holdt for samtlige fagprøvenemnder på Agder i regi av fylkeskommunen. 12 fordrag fordelt på Vest- og Aust Agder..
  • Egeland, Frank; Skiftun, Paulsen, Åse; Wigstøl, Kari; Simonsen, Birte (2009). “We live in Lyngby” - traditional storylinemethod based on students activity in a modern digital way..