Kontor:
G3042 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Deise Faria Nunes (BR / NO, 1974) er teaterviter med interesse i tverrfaglige samarbeid. Hennes masteroppgave var en studie av de hellige dansene utført under ritualene i den afro-brasilianske tradisjonen Candomblé, samt prinsippene i Eugenio Barbas teaterantropologi. Med en særinteresse i interseksjoner mellom etnisitet og kjønn i kunstfeltet, etablerte Nunes i 2017 kompaniet Golden Mirrors Arts Norway (goldenmirrors.org), med fokus på produksjon og formidling av arbeider av svarte kvinner. Nunes er også frilansskribent.

Faglige interesser

Performance, ritualer, kjønnsstudier, populær kultur i den afrikanske diaspora, avant-garde scenekunst, post-koloniale studier, dekolonial estetikk, Svart feminisme, teaterantropologi, etnografiske filmstudier.

Sist endret: 21.04.2020 20:04