Daniel Nordgård - Universitetet i Agder

Telefon:
Mobil:
Kontor:
K2014 ( Gimlemoen 25, Kristiansand )
Kontortid:
Avdeling:
Institutt for rytmisk musikk

Bakgrunn

Daniel Nordgård underviser music business ved masterprogrammet for Music Management og forsker på internasjonal musikkbransje og endringer i skjølvannet av digitaliseringsprosessen. Han gjør ferdig en doktoravhandling på temaet og har i det siste jobbet mye med streaming-formatet og problematikk og muligheter. Han ledet i 2013 det regjeringsoppnevnte Nordgård-utvalget som i fjor ga ut en omfattende rapport på det norske streaming-markedet. Nordgård har tidligere vært aktiv innen konsertarrangør-miljøet i Kristiansand og har lang fartstid som frivillig i Quartfestivalen og senere som festivalsjef for den samme festivalen, samt diverse prosjekt og initiativ rundt live-sektoren og festivalbransjen. Han har siden 2011 vært styreleder for Musikkutstyrsordningen.

Last changed: 2014-12-05 12:46:59

Publikasjoner

• Nordgård Daniel Lessons from the world’s most advanced market for music streaming services (2016).
  • Nordgård Daniel Norwegian Festivals and a Music Economy in Transition: the art of balancing ambitions, expectations and limitations (2016).
  • Nordgård Daniel Norske Festivaler og en Musikkbransje i omveltning: Kunsten å balansere ønsker, forventninger og behov (2013).