Daniel Göller

Førsteamanuensis

Kontor:
9I273 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Daniel Göller er førsteamanuensis ved Institutt for økonomi på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Han har en doktorgrad i økonomi fra Universitetet i Bonn (Tyskland).

Som forsker er Göllers hovedinteresser lov og økonomi, kontraktsteori og forhandlingsteori.Han har publisert en rekke artikler i internasjonale tidsskrifter, som for eksempel Journal of Economic Theory, American Law and Economics Review, Journal of Institutional and Theoretical Economics og International Review of Law and Economics.

Göller er også fagfelle (referee) for flere vitenskapelige tidsskrifter og en hyppig foredragsholder på konferanser i inn- og utland. Han var medlem av fakultetsstyret og har gjort konsulentarbeid for Kristiansand Kommune og er en ekspertrådgiver for EØS-mekanismeprosjektet "Regional convergence and social inclusion under technological change”.

Göller organiserer forskningsseminariet på Handelshøyskolen og underviser ulike økonomiske fag på både bachelor- og masternivå.

Referee for:

• The Journal of the European Economic Association; Journal of Law, Economics, & Organization; Journal of Institutional and Theoretical Economics; American Law and Economics Review

Faglige interesser

Research Interests:

Law and Economics

Contract Theory

Bargaining Theory

Institutional Economics

Presentations:

Norwegian School of Economics, University of Portsmouth

EEA-ESEM paralell meetings, American Law and Economics Association Annual Meeting, International Seminar on the New Institutional Economics, European Association of Law and Economics Annual Meeting, German Association of Law and Economics Annual Meeting, Jahrestagung des Vereins für Sozialpolitik, Magdeburg

Teaching:

Quantitative Financial Economics, Fall 2014, 15, 16, UIA

Intermediate Microeconomics, Fall 2014, 15, 16, UIA

Advanced Microeconomics, Fall 2013, UIA

Institutional Economics, Spring 2013, Bonn

Law and Economics (as T.A.), Fall 2012, Bonn

Seminar on Scientific Writing & Contract Law, Spring 2012, Bonn

Law and Economics (as T.A.), Fall 2011, Bonn

Institutional Economics (as T.A.), Spring 2011, Bonn

Institutional Economics (as T.A.), Spring 2010, Bonn

Introduction to Microeconomics (as T.A.), Fall 2008, Bonn

Prosjekter

Working Papers:

Kjetil Andersson, Daniel Göller, and Bjørn Hansen. Mobile Telephony in Emerging Markets: The Importance of Multi-Sim Phones. http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2593722

Research Groups:

CNI - COMPETITION, NETWORKS AND INSTITUTIONS

REAL ESTATE: ECONOMICS & LAW

Vitenskapelige publikasjoner

• Göller, Daniel (2018). Mobile telephony in emerging markets: the importance of dual-SIM phones.
  • Göller, Daniel (2018). Mobile telephony in emerging markets: the importance of multi-simming customers..
  • Göller, Daniel (2016). Legal methods from the perspective of law and economics.
  • Göller, Daniel (2016). Mobile telephony in emerging markets: the importance of multi-simming customers.
  • Göller, Daniel (2015). Contract, Renegotiation, and Holdup: When Should Messages be Sent?.
  • Göller, Daniel (2015). Mobile Telephony in Emerging Markets.

Sist endret: 6.08.2019 14:08