Charlie Emil Krautwald

Stipendiat

Doktorgradsstipendiat

Kontor:
26014 ( Universitetsveien 26, Kristiansand )
Kontortid:
Etter avtale

Jeg er uddannet cand.mag. i historie fra Københavns Universitet (2016) med tilvalgsstudier i museologi og kulturarv. Min masterafhandling omhandlede den militante antifascistiske mobilisering på den danske venstrefløj i årene 1930-36.

Fagligt har jeg tidligere beskæftiget mig med:

• Besættelsestiden og modstandsbevægelsen i Danmark 1940-45
  • De danske spaniensfrivillige
  • Kolonihistorie med fokus på slavehandel og plantagedrift i Vestindien
  • Museumsformidling og kulturarv
  • By- og bolighistorie
  • Hygiejnebevægelsen i det 19. århundrede
  • Bygningshistorie

Jeg er aktiv i det nordiske forskningsnetværk Politik Underifrån, der især beskæftiger sig med radikal gadeoffentlighed og politisk mobilisering.

Desuden er jeg medlem af redaktionen på tidsskriftet Arbejderhistorie (SFAH) og aktiv i Selskab for Arbejderhistorie.

Faglige interesser

• Mellemkrigstiden
  • Fascisme og højreradikalisme
  • Antifascisme
  • Arbejderbevægelse
  • Politisk kultur
  • Aktivisme
  • Radikalisme
  • Militant gadeoffentlighed
  • Det offentlige rum
  • Politisk vold og konfrontation
  • Maskulinitetsidealer
  • Contentious politics
  • Politik nedefra

Prosjekter

Jeg er doktorgradsstipendiat i historie og forsker i politisk kultur og ungdomspolitisk radikalisering i mellemkrigstiden.

Mit Phd-projekt, Kampen om gaden, handler om hvordan og hvorfor de politiske ungdomsorganisationer i Danmark og Norden i mellemkrigstiden blev inspireret af transnationale militante strømninger i deres agitation og kamp om opinionsdannelsen i de fysiske offentlige rum.

Projektet fokuserer på radikaliseringen af propagandametoder i form af uniformering, brug af symboler og offensiv gademobilisering, såvel som på de konfrontationer med politiske modstandere og myndigheder, som dette militante politiske sprog medførte.

Mens min case er ungdomsorganisationerne på den danske venstre- og højrefløj i årene 1917-1940 rummer projektet en transnational komparation til de øvrige nordiske lande og fokuserer på innovativ transfer af idéer og kampmidler på tværs af landegrænserne.

Vitenskapelige publikasjoner

• Krautwald, Charlie Emil (2019). Three arrows against the swastika: Militant social democracy and the radical opposition to fascism in Denmark, 1932-1934. Anti-facism in the Nordic Countries. New Perspectives, Comparisons and Transnational Connections. ISBN: 9781138046948. Routledge. Chapter 5. s 91 - 110.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). Fascismen marcherer. Kontinuitet og tradition i fascismens brug af gaderne som politisk arena. Opprør og opposisjon under enevelde og demokrati. ISBN: 9788202626006. Cappelen Damm Akademisk. 6. s 161 - 186.
  • Krautwald, Charlie Emil (2017). Kampklar! Militant antifascistisk mobilisering i Danmark 1930-36. Historisk Tidskrift för Finland. ISSN: 0046-7596. 102 (1). s 114 - 148.
  • Krautwald, Charlie Emil; Scherfig, Albert; Madsen, Daniel; Zarling, Nadia (2014). Brødrene Nielsen - Breve fra Den Spanske Borgerkrig. ISBN: 9788792880024. Forlaget Nemo. s 367.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). Historiekanon 24: Augustoprøret og Jødeaktionen 1943.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). P4 Morgen.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). Bagklog på P1.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). Nynazister vandaliserer kunstværker i Skjern og Tarm og kalder Per Arnoldi en »folkefjende«.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). “Slaget på Grønttorvet.” Syndikalisterne og kampen om gaden.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). A militant social democracy? The Danish case of early 1930s militant anti-fascism.
  • Krautwald, Charlie Emil (2018). Nazismens gjenkomst?.

Sist endret: 13.11.2018 23:11