Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Benedikte Sofie Ribe

Universitetslektor

Sangpedagog

 
Kontor:
K3004 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Benedikte Sofie Ribe er en norsk sanger og scenekunstner. I februar 2022 ble hun fast ansatt som sangpedagog i 50% stilling på Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder.

 

Benedikte er født i Kristiansand. Etter Toneheim musikkfolkehøgskole flyttet hun til Tyskland og studerte sang hos Wagner-sopranen Leah Frey Rabine i to år. Videre studerte hun på Universitetet i Agder og Franz Liszt Academy of Music i Budapest. Benedikte har studert med sangpedagogene med Birte Myhrstad, Julia Paszty og Toril Carlsen. I 2018 fullførte Benedikte sangpedagogikk-studiet på Barratt Due. 

 

Som sangpedagog er Benediktes viktigste oppgave å bygge opp mennesker og kunstnere. Hun er opptatt av å stimulere studentene til å være sine egne veiledere slik at de kan utvikle et eierskap til kunstneriske valg og kanskje livsvalg generelt. 

 

Benedikte er en svært allsidig sanger med bred erfaring. Hun har blitt tildelt flere priser, blant annet Amalienborg prisen og Kristiansand kommunes kulturpris for unge kunstnere. Benedikte vant også solistprisen i konkurransen «Unge Talenter» og hadde suksess som solist med Kristiansand Symfoniorkester. Benedikte har sunget med flere norske orkestre og jobber tett med profesjonelle musikere i inn- og utland. I mai 2023 skal hun urfremføre et verk komponert av Bjørn Kruse på en festival i Wien. Benedikte har vært korist i flere operaer, blant annet Tosca, Madame Butterfly, Tryllefløyten, Carmen og Flaggermusen. 

 

Under den internasjonale Opera Workshopen Lidal North i 2017, debuterte Benedikte i rollen som «Anne Egerman» i A little Night Music på Den Norske Opera & Ballett. Den senere tid har hun blant annet samarbeidet med den profilerte samtidskomponisten Helge Iberg i arbeidet med å utvikle kammeroperaen «Det Lille Livet».

 

 I dag er Benedikte en aktiv aktør innen kunstnerisk utviklingsarbeid, blant annet i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskole. I samarbeid med Nils Harald Sødal og Silvia Moi har Benedikte vært med på å utvikle forestillingen «Scenebetennelse, om opera og sånt». Dette er en forestilling hvor sangstudentene på UIA er godt inkludert. For Benedikte er det viktig å gi sangstudentene en solid og bred erfaring innenfor scenekunstens landskap. 

Forskning

2022: Kunstnerisk utviklingsarbeid: "Scenebetennelse, om opera og sånt"

2022-2023: "Romansen i nye former". Et samarbeid med NMH og KHIO

Vitenskapelige publikasjoner

  • Kringlebotn, Solveig; Sødal, Nils Harald; Ribe, Benedikte Sofie (2023). Mental helse, skaperglede og uttrykkskraft.
  • Kringlebotn, Solveig; Ribe, Benedikte Sofie; Sødal, Nils Harald; Abrahamsen, Frank Eirik (2023). Skaperglede og uttrykkskraft - hva hemmer, hva fremmer?.
  • Carlsen, Toril; Moen, Ann-Helen; Ribe, Benedikte Sofie; Bjelland, Sveinung; Sødal, Nils Harald; Wennersten, Maria Rosanna; Gericke, Isa Katharina (2023). Seminar - Romansen i nye former.
  • Kringlebotn, Solveig; Ribe, Benedikte Sofie; Sødal, Nils Harald (2023). Psykologisk underskudd og kunstnerisk overskudd; et underprosjekt til Empty Heart Disease.
  • Kringlebotn, Solveig; Sødal, Nils Harald; Ribe, Benedikte Sofie (2022). Forskningsseminar: Å prestere under press.
  • Kringlebotn, Solveig; Ribe, Benedikte Sofie; Sødal, Nils Harald (2022). Empty Heart Disease - Konferanse.
  • Sødal, Nils Harald; Ribe, Benedikte Sofie (2022). Kunstnerisk autonomi og eierskap.
  • Sødal, Nils Harald; Ribe, Benedikte Sofie (2022). Team som metode.
  • Ribe, Benedikte Sofie; Sødal, Nils Harald (2022). Kreativitet, eierskap og skaperkraft.
  • Sødal, Nils Harald; Ribe, Benedikte Sofie (2022). Kunstnerisk selvforankring.

Sist endret: 17.11.2022 15:11