0
Hopp til hovedinnhold

Askil Lænd Holm

Førstelektor

Førstelektor // Låtskriver-og artiststudiet på UIA

 
Kontor:
K2011 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Bakgrunn 

Askil Lænd Holm (født 1. juni 1980) er en spellemannspris-vinnende norsk artist, musiker, låtskriver og plateprodusent fra Namsos bosatt i Kristiansand. Han er utøver og opphaver, og var en av initiativtakerne og gründerne til Bachelorstudiet Låtskriver og artist ved UiA som startet opp i 2015, og masterstudiet "Songwriting" som startet høsten 2018. Han har et sterkt fokus på undervisning i låtskriving, entreprenørskap og bransjekunnskap.

Faglige interesser og undervisningsfag:

Låtskriving, artistvirksomhet, rytmisk vokal, stemmebruk, arrangering, komponering, lyrikkskriving, musikkpedagogikk, musikkdidaktikk, gruppeundervisning, kulturpolitikk og populærmusikkforskning. 

Diskografi

2014  Midt i starten av livet 

2012   Ei ny tid

2009   Rolling the Slow Bus Home

2009   Hallelujah Live - Volume 2 – Lind, Nilsen, Fuentes & Holm

2007   Harmony Hotel

2006   Hallelujah Live – Lind, Nilsen, Fuentes & Holm

2004   Kvinnen i mitt liv – Filmmusikk

2004   Daydream Receiver – Japan Edition

2003   Agent Cody Banks – Filmmusikk

2003   Daydream Receiver

2002   Seven Days in the Sun

2001   The Boy with the Boomerang

 

Utdanning:

2000-2002 NTNU Dragvoll  Mellomfag i Medievitenskap 

1999-2000 Idèfagskolen - Musikk/Studiolinjen og Multimedielinjen

1996-1999 Musikklinnjen v/ Olav Duun Videregående Skole Namsos

 

Tillitsverv:  

2015- Styremedlem, Fond for Utøvende Kunstnere

2016- Styremedlem, AKKS Kristiansand

2013-2017 Valgkomité Gramart

2007-2013 Styremedlem Gramart 

2009-2011 Styremedlem Rikskonsertene

2008-2012 Styremedlem og Utøversektor, Gramo

2008-2010 Nestleder, Gramart

2009-2012 MOT - Ambassadør

 

Kurs:

1998-2017 Delegat, kursholder og konferansedeltaker på By:larm

2006-2018 Tillitsvervkurs og styrekurs i Gramart, Fond for utøvende kunstnere og AKKS

 

Bakgrunn 

Askil Lænd Holm (født 1. juni 1980) er en spellemannspris-vinnende norsk artist, musiker, låtskriver og plateprodusent fra Namsos. Han har bakgrunn fra flere band gjennom oppveksten. Det mest kjente er kanskje Attack som Holm var frontfigur for i tretten-fjortenårsalderen, som vant NRKs konkurranse Under 17 med i 1995. I ettertid har han spilt sammen med bandet Deadweight, før han begynte å arbeide som soloartist.I 2001 gav han ut EPen The Boy with the Boomerang, som ble fulgt opp av Seven Days in the Sun året etter. by:Larm i Kristiansand samme år regnes som Askil Holm store gjennombrudd da sangen «The Boy with the Boomerang» ble kåret til beste by:Larm-låt.

Oppmerksomheten gjorde at han ble plukket opp av Universal hvor han gav ut fullengderen Daydream Receiver i 2003. Sangen «Seven Days in the Sun» ble dessuten brukt som musikk på Harald Zwarts film Agent Cody Banks og i en reklamefilm for tysk kulturmelk.

I 2006 og 2009 turnerte og opptro han sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes under navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm. Sammen utga de konsertalbumetene Hallelujah Live vol 1 og 2, som består av egne låter og ulike tolkninger av andre sine verk. De vant klassen årets hit for sangen «Hallelujah» under Spellemannprisen 2006.

Albumet Harmony Hotel fra 2007 er hovedsakelig skrevet sammen med Kyrre Fritzner (deLillos & The Rambelins) og Martin Hagfors (The National Bank, BigBang, Hellbillies & HGH). I tillegg bidro Daniel Hovik (Askil Holm Band) med noen låter. Jørn Dahl og Hans Olav Grøttheim (Kurt Nilsen og Lene Marlin) produserte i sterkt samarbeid med Askil Holm. Platen ble spilt inn i Disclab Studio i Oslo , og i tillegg i Kyrre Fritzners studio i Fredrikstad. Noe ble også spilt inn i Askils eget Villa Moan Studio i Namsos. Albumet inneholder 11 poplåter, samt to bonus live-låter fra Oslo Spektrum i oktober i 2006. («Where the Angels Sleep» og «Ain't No Cure Loving You»)

Harmony Hotel har solgt 25 000 eksemplarer, og har mottatt gullplate i Norge, noe som blir utdelt ved 15 000 solgte album.

Askil Holm Band produserte høsten 2008 et nytt album i samarbeid med Martin Hagfors (HGH / Hellbillies) & Mike Hartung (Marit Larsen og Odd Nordstoga) fra Propeller Music Division. Platen ble utgitt 21 September 2009 med tittel Rolling the Slow Bus Home.

Askil Holm & Band ga ut albumet "Ei ny tid" til svært god mottakelse i 2012, og radiohiten "Vemundvik" er hentet fra dette albumet.

I 2014 ga Askil Holm ut albummet "Midt i starten av livet" i samarbeid med Freddy Holm (Henning Kvitnes / Luke Elliot)

Askil Holm er også en av bakmennene i Apache Productions og Vemundvik Plateproduksjon som er distribuert av Phonofile pg Musikkoperatørene.

Askil Holm er gründer bak Låtmakerne.no som er en organisasjon som har gjennomført 100 låtskrivekurs i hele Norge siden 2005 og Musikkskiven Magiquint sammen med Rulle Smit og Margrethe Smit.

Se nærmere info på www.askilholm.com 

Arbeidserfaring

Faglige interesser og undervisningsfag:

Låtskriving, artistvirksomhet, rytmisk vokal, stemmebruk, arrangering, komponering, lyrikkskriving, musikkpedagogikk, musikkdidaktikk, gruppeundervisning, kulturpolitikk og populærmusikkforskning. 

Diskografi

2014  Midt i starten av livet 

2012   Ei ny tid

2009   Rolling the Slow Bus Home

2009   Hallelujah Live - Volume 2 – Lind, Nilsen, Fuentes & Holm

2007   Harmony Hotel

2006   Hallelujah Live – Lind, Nilsen, Fuentes & Holm

2004   Kvinnen i mitt liv – Filmmusikk

2004   Daydream Receiver – Japan Edition

2003   Agent Cody Banks – Filmmusikk

2003   Daydream Receiver

2002   Seven Days in the Sun

2001   The Boy with the Boomerang

 

Utdanning:

2000-2002 NTNU Dragvoll  Mellomfag i Medievitenskap 

1999-2000 Idèfagskolen - Musikk/Studiolinjen og Multimedielinjen

1996-1999 Musikklinnjen v/ Olav Duun Videregående Skole Namsos

 

Tillitsverv:  

2015- Styremedlem, Fond for Utøvende Kunstnere

2016- Styremedlem, AKKS Kristiansand

2013-2017 Valgkomité Gramart

2007-2013 Styremedlem Gramart 

2009-2011 Styremedlem Rikskonsertene

2008-2012 Styremedlem og Utøversektor, Gramo

2008-2010 Nestleder, Gramart

2009-2012 MOT - Ambassadør

 

Kurs:

1998-2017 Delegat, kursholder og konferansedeltaker på By:larm

2006-2018 Tillitsvervkurs og styrekurs i Gramart, Fond for utøvende kunstnere og AKKS

Sist endret: 17.08.2018 12:08

Send studiet på mail