Anne-Mette Liene

Førstelektor

Universitetslektor i drama og teater

Kontor:
G2006 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Anne-Mette er utdannet førskolelærer fra høgskolen i Agder, musikkterapaut fra Norges Musikkhøgskole, og studert teater ved Ecole Jaques Lecoq i Paris.

Faglige interesser

Jeg underviser i barnehagelærerutdanningen, og mine forsknings- og utviklingsprosjekter fokuserer på utvikling av tverrestetiske kunstopplevelser for barn. For tiden jobber jeg med et pilotprosjekt på BARNAS kunstmuseum, egen avdeling på Sørlandets Kunstmuseum.

Prosjekter

Publikasjoner:

"Motstand som kvalitet " DRAMA, dramapedagogisk tidsskrift 1/2017

Liene, A-M & Mortensen, K.O.S: "The childrens Art Museum - An exploration across displins and art institutions". Art in context - In Between Practies - Conferanse 2016, Kristiansand/ Norway, UiA 6.-8.juni 2016

"Gyldne øyeblikk i forbrenningsannlegg - musikk og teater i møte med industri" av Jorun Christensen og Anne-Mette Liene. UTDANNING 18/15

"Cellisten i bevegelse. Hvordan kan musikeres bevegelsesmønster utnyttes i performative uttrykk?" DRAMA, nordisk dramapedagogisk tidsskrift 3/2014

” I en boble”, artikkel i Barnehagefolk nr. 2/2010

” Musikkinstrumentet”Kapittel i lærebok for førskolelærere. Form møter form- Lek møter teater. red; R. By, Cappelen Damm 2009

” Cellokjolen”artikkel i DRAMA, dramapedagogisk tidsskrift 2/2007.

Kunstnerisk virksomhet:

2016: Kunstformidlingsprosjekt for barn i alderen 2 år i BARNAS kunstmuseum, ved Sørlandets kunstmuseum. Pilotprosjekt støttet av Kunstløftet. Samarbeid med kunsterne Trond Nicholas Perry og Marit Roland.

2013: ”Cello i samlingen” Et samarbeidsprosjekt med Sørlandets  Kunstmuseum.

2012: ” Cellodans” Kunstnerisk ansvarlig, musiker og aktør: Anne-Mette Liene

” Bobleteateret” v/ Jorunn Seljeseth og Anne-Mette Liene:

• 2012: ” Sporlyd”
  • 2010: ” I en Boble”
  • 2007: ” Celloboblene”
  • 2006:” Bosse&Nasse&Cello”

Har medvirket i ulike prosjekter:

2010:” Nr. 199” Teater funkel. Canal Street. Musiker/ komponist

2006:”Balada Para Un Loco” Performance på Smia Grafiske verksted. Musiker og aktør. Kunstnerisk ansvarlig: Morten Liene.

2005:”mm -maelzel´s metronom” Kongensgate Akademi- festival.. Musiker. Kunstnerisk ansvarlig: Morten Liene.

2005: Performance v/ Loop, Loop, Loop. Sørlandets sykehus ABUP. Tema: ” Smerte og selvskading”.Musiker.

2004:”Breating strings” Performance v/ Loop, loop, loop. International Kirkefestspill. Skuespiller og musiker.

2003: ” Cellokjolen” Performance v/ Loop, loop, loop. Riksutstillingen . Sørlandets kunstmuseum. Musiker.

Medlem av forskningsgruppen " kunst og konflikt"

Vitenskapelige publikasjoner

• Herwell, Ole Kristian; Liene, Anne-Mette (2019). Digitale muligheter i kunst, kultur og kreativitet i barnehagen.
  • Liene, Anne-Mette; Herwell, Ole Kristian (2019). Utforsking av digitale muligheter i kunnskapsområdet kunst, kultur og kreativitet i barnehagen.
  • Liene, Anne-Mette; Herwell, Ole Kristian (2018). " Digitale hull" i kunstfagene i barnehagelærerutdanningen?.
  • Seljeseth, Jorunn M.; Liene, Anne-Mette (2016). Fra medvirkning til medskaping.
  • Liene, Anne-Mette; Mortensen, Karl Olav Segrov (2016). "The Children's Art Museum - An exploration of forms of collaboration across disciplines and art institutions.".
  • Liene, Anne-Mette; Mortensen, Karl Olav Segrov (2016). Kunstformidlingsprosjekt i BARNAS kunstmuseum, ved Sørlandets kunstmuseum..
  • Liene, Anne-Mette; Mortensen, Karl Olav Segrov; Roland, Marit (2016). Marit Roland forteller om prosessen bak sitt verk i BARNAS kunstmuseum i samtale med Anne-Mette Liene, UiA, og Karl Olav Segrov Mortensen, SKMU.
  • Liene, Anne-Mette; Mortensen, Karl Olav Segrov ( SKMU) (2015). BARNAS kunstmuseum - et labratorium for utforsking i kunstuttrykk for barn i alderen 0-2 år..

Sist endret: 21.06.2018 14:06