Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Anita Berge Heivoll

Universitetslektor

Stipendiat og universitetslektor

 
Kontor:
E1007 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Undervisning

Jeg har undervist i litteratur på barnehagelærerutdanningen, samt i litteraturdidaktikk på PPU, lektorutdanningen og GLU 1-7 fra høsten 2015. Jeg er nå doktorgradsstipendiat og underviser 25% av tiden. 

Arbeidserfaring

Jeg har arbeidet flere år i barnehage, grunnskole, videregående skole og voksenopplæring før jeg begynte her på UiA. 

Faglige interesser

Barnelitteratur og litteraturdidaktikk

Prosjekter

Min doktoravhandling er et litteraturdidaktisk prosjekt som vil belyse hva som kjennetegner elevens tolkningsprosess når man anvender skapende arbeidsmåter i diktundervisningen på mellomtrinnet. Mitt utgangspunkt er lesingens estetiske dimensjon og bruken av visualisering som arbeidsform. Det ligger én design-intervensjon til grunn for prosjektet, og den omfatter ulike former for skapende arbeid (visuell kunst og drama) med barne- og ungdomslyrikk.

Utvalgte publikasjoner

Heivoll, Anita Berge. 2018. "Pingvinen bak sofaen. Om elementer av fantastikk i Håpe, sa gåsa og Jeg kunne spise en ku av Gro Dahle og Kaia Linnea Dahle Nyhus". I: Slettan, Svein (red.): Fantastisk litteratur for barn og unge. Oslo: Fagbokforlaget, s. 41 - 60. 

Heivoll, Anita Berge (2019, 18. desember). - Hva skal vi med dikt i skolen? Fevennen. Hentet fra https://www.fvn.no/mening/kronikk/i/Wby41a/hva-skal-vi-med-dikt-i-skolen

Sist endret: 21.01.2021 08:01