Forskningsgruppen PAMAR er en gruppe matematikere og statistikere fra Institutt for matematiske fag som forsker innen flere områder av matematikken.

PAMAR-gruppen består i dag av åtte forskere som deltar på konferanser, eksterne besøk og i forskningssamarbeid. Kvaliteten av gruppens forskning er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt.

Sentrale forskingsemner er:

• funksjonalanalyse
  • anvendt statistikk
  • ergodeteori
  • stokastisk analyse
  • differensiallikninger

Se gruppens engelske sider for mer utfyllende informasjon.

Collaboration and networking

• Dr. Abrahamsen, Dr. Lima, and Dr. Nygaard collaborate with colleagues at the University of Tartu in Estonia, Freie Universität Berlin, University of Murcia in Spain, Polytechnical University in Prague, University of Eastern Finland, Saint Louis University in USA, and University of Granada in Spain. They actively contribute to the Estonian doctoral school in Mathematics and Statistics.
  • Dr. Bjørkestøl collaborates with colleagues at the Pacific Lutheran University in the US and at the University of East Anglia, Norwich, UK.
  • Dr. Knutson has collaborators in the USA at Ohio State University and at the University of Memphis. Together with M. Wierdl (University of Memphis) and A. Gorodnik (University of Bristol, UK), Dr. Knutson is a member of the organizing committee of the international conference on Ergodic Theory and Combinatorics to be hosted by the University of Agder in June 2015.
  • Dr. Rogovchenko is a member of the work group "Complex networks and nonlinear production models for economic geography" under the COST Action IS1104 (2012-15) and has collaborators in Algeria, Australia, China, Cyprus, France, Italy, Romania, Slovak Republic, USA.
  • Dr. Signahl collaborates with a colleague at the Linnaeus University in Sweden.