Gå til hovedinnhold

Digital teknologi for sosial inkludering

PODKAST: Hør mer om hvordan Senter for e-helse jobber med digital teknologi for sosial kontakt og inkludering gjennom prosjektet From Isolation to Inclusion.

Foto fra innspillingen
Podkasten ble spilt inn under Arendalsuka 2022.

Hvordan går man frem for å ta i bruk teknologi for å øke sosial kontakt og inkludering? Det var tema for en samtale under Arendalsuka i regi av podkasten Dialog på vannet.

Førsteamanuensis Cecilie Karlsen ved Institutt for helse og sykepleievitenskap presenterte prosjektet From Isolation to Inclusion (I2I), som ledes av Senter for e-helse.

– I From Isolation to Inclusion er fokuset å identifisere risikogrupper for ensomhet og sosial isolasjon. I den norske delen av prosjektet er målgruppen eldre hjemmeboende som ønsker mer sosial kontakt og mer aktiviteter, sier Karlsen.

Sammen med Arendal kommune har prosjektet funnet tre hovedutfordringer for de eldre:

• Informasjon: Mange eldre sier de savner informasjon om aktiviteter i nærområdet.
  • Transport: Mange har utfordringer med å komme seg til og fra aktiviteter.
  • Sosialt nettverk: Mange eldre savner å ha noen å gå sammen med på aktiviteter.

– Vi er opptatt av å finne løsninger sammen med brukere, sier Karlsen.

Du kan høre hele episoden her:

Samtalen fant sted under Arendalsuka 2022

Deltakere i samtalen er Cecilie Karlsen, førsteamanuensis ved Senter for e-helse ved Universitetet i Agder, Vidar De Michelis Strandås, aktivitetskoordinator, Arendal kommune, Silje Marie Jensen, leder, IKT Seniorer i Agder, Anne-Kari Minsaas, prosjektleder, Pensjonistforbundet. Programleder er Morten Lauknes.