Universitetet i Agder har i løpet av de siste tre månedene økt antall Offentlig sektor ph.d.-stipendiater på universitetets doktorgradsprogrammer fra to til fem.
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
STIPENDIATER: Tre nye Offentlig sektor ph.d.-ere. F.v.: Geir Inge Hausvik fra Sørlandet sykehus HF, Tor Bersvendsen fra Kristiansand kommune og Ann Camilla Schulze-Krogh fra Aust-Agder fylkeskommune.
Av de fem begynte to sine doktorstudier på UiA i november i fjor, mens tre nye fikk beskjed om at de var tatt opp i ordningen med offentlige ph.d.-kandidater nå i begynnelsen av februar.
Felles for dem er at de alle til vanlig arbeider i offentlig sektor, og at doktorgradsstudiene som de nå begynner på har tilknytning til arbeidet deres der.
– Dette er veldig bra. Det betyr at Agder-fylkene har fått hele fem av 24 offentlige ph.d.-stipendiat-stillinger som Norges forskningsråd har etablert i løpet av det siste året, og at alle disse skal ta sin doktorgrad ved UiA. Det gjør oss «best i klassen» på dette området, og er positivt både for UiA og for Agder, sier rektor Torunn Lauvdal.
Dette blir lagt merke til også utenfor Agder, og kommer blant annet som et resultat av økonomisk støtte fra begge fylkeskommunene, og et samarbeid over lengre tid mellom Senter for e-helse og omsorgsteknologi og offentlig sektor i regionen.
Målet med Offentlig sektor ph.d.-ordningen er å styrke langsiktig og relevant kompetansebygging og forskningsinnsats i offentlige virksomheter. Den skal også øke forskerrekruttering i offentlig sektor og gi bedre samspill mellom akademia og offentlig sektor.
Av de fem offentlige ph.d.-stipendiatene som er tatt opp på doktorgradsstudier på UiA, arbeider to i Kristiansand kommune, to ved Sørlandet sykehus HF og én i Aust-Agder fylkeskommune. Fire av stipendiatene er også tilknyttet universitetets Senter for e-helse og omsorgsteknologi, og tre av dem går på universitetets doktorgradsprogram i informasjonssystemer.
De tre nye fra Agder som ble tatt opp på ordningen nå i februar er:
Prosjektets hovedmål å integrere informasjonskvalitet i kontinuerlig forbedringsarbeid i helseforetak, som for eksempel ved pasientbehandling, økonomi- og personalprosesser.
På UiA er Geir Inge Hausvik tilknyttet Senter for e-helse og omsorgsteknologi og Institutt for informasjonssystemer som ph.d.-stipendiat. I stipendperioden fortsetter han i jobben sin på Sørlandet sykehus i Kristiansand.
Se hele februar-tildelingen fra Forskningsrådet her!
De to som ble tatt opp på offentlig ph.d.-ordningen i november, og som allerede er i gang med arbeidet sitt, er:
Hun ser nærmere på mulighetene for å effektivisere og hente ut gevinster – både økonomiske og menneskelige - knyttet til effektiviserings- og endringstiltak i kommunens helse- og omsorgsektor.
På UiA er Kirsti Askedal tilknyttet Senter for e-helse- og omsorgsteknologi og Institutt for informasjonssystemer som ph.d.-kandidat. Askedal søkte stipendiatstillingen f ra en jobb i IT-bedriften Evry i Oslo, men er i stipendiatperioden tilsatt i kommunens enhet for helsefremming og innovasjon. Hun er utdannet sykepleier, og har en mastergrad i helseinformatikk.
Tekst: Jan Arve Olsen