Møt en Agder-forsker!

"Møt en Agder-forsker" er et tilbud til lærere og elever ved de videregående skolene i Agder. I perioden september/oktober kan lærerne «bestille» en forsker fra Universitetet i Agder til en times forelesning for sine elever.

Bjarne, foto

Lærere ved videregående skoler i Agder oppfordres til å ta kontakt med den enkelte forsker direkte og avtale tid og sted dem imellom. Tilbudet er tenkt konsentrert rundt ukene 38, 39 og 41. Hvis dette ikke passer, er det for enkelte mulig å avtale tid andre uker.

Velg blant disse forskerne og emnene:

.

Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for psykososial helse:

• Monica Strømland: «Du har rett til å bli hørt! Dette hører barn og unge ganske ofte, men hva betyr det – egentlig?»

Fakultet for samfunnsvitenskap:

Fakultet for humaniora og pedagogikk:

• Martin Skjekkeland, emeritus: «Norske dialektar i går og i dag»
  • Nora Simonhjell, førsteamanuensis: "Noen har plassert en kjøttmeis ved vasken ute på badet’ – eller hvorfor er det relevant å lese demensfortellinger i skolen?
  • Fredrik Blørstad Haraldsen: førsteamanuensis: 1) «Fri vilje», og/eller 2) «Hva skal til for å leve meningsfulle liv?»
  • Årstein Justnes, professor: 1) «Mindfulness – hva det er og hvorfor det funker», og/eller 2) «Fake! Historien om 70 falske dødehavsruller»

Fakultet for kunstfag:

Fakultet for teknologi og realfag: