Lørdag er nysgjerrighetens dag!

Lørdag 19. september er det Forskningstorg i Kristiansand. Prøv VR-briller, undersøk livet i strandsonen og se hvordan du kan lage miljøvennlig plastikk!

Fra Forskningsdagene et tidligere år. (Illustrasjonsbilde)

Illustrasjonsbilde fra et tidligere forskningstorg.

- Dette blir veldig moro. Det er i alt 11 utstillere som viser frem glimt fra det de gjør – sju fra Universitetet i Agder og resten fra andre forskningsinstitusjoner og virksomheter på Sørlandet. Mye er for barn, men også voksne kan lære mye nytt ved å snakke med forskerne på stedet, sier informasjonssjef Jan Arve Olsen på UiA, som står bak arrangementet.

Hensikten med Forskningsdagene og -torgene er å lage arenaer der universiteter, høgskoler, forskningsinstitusjoner og kompetansevirksomheter vise frem glimt av virksomheten sin til folk som de kanskje vanligvis ikke når.