Hele programmet for Forskningsdagene ser du her

UiA har en rekke spennende arrangementer under årets Forskningsdager i september. Se oversikten her!

Deltakere på tidligere forskningsdager
ALLE ALDERSGRUPPER: Fra forskningstorget i Kristiansand.

– Dette blir veldig moro. Som ved tidligere Forskningsdager er målet å åpne opp og vise fram hva vi gjør til et litt annerledes publikum enn vi kanskje når til vanlig. Derfor er en rekke aktiviteter lagt ut til der folk er, i en god blanding med arrangementer der vi inviterer publikum inn til oss, sier Jan Arve Olsen, prosjektleder for Forskningsdagene ved UiA.

På programmet står disse aktivitetene:

Bestill en forsker til videregående skoler i Agder  - UiA-forskere går ut til videregående skoler

Bestill en forsker til lunch (tilbys av NORCE Agder)

.

Forsker Grand Prix

• Teateret i Kristiansand 15. september

Forskningstorgene:

• Grimstad lørdag 10. september
  • Arendal lørdag 17. september
  • Kristiansand lørdag 24. september

Young Researchers’ Night(De internasjonale PhD-ene inviterer)

• Teateret i Kristiansand 30 september fra kl. 17.30: "An Ocean of Young Research"

Forskerkonferanser for 10-åringer på campusene våre (skolebarn fra studiestedbyene)

• Grimstad: Mandag 19. september – 300 barn kommer
  • Kristiansand: Tirsdag 20. september – 300 barn kommer

Forskningskonserter i Teateret i Kristiansand

Lørdagsuniversitetet under Forskningsdagene – UiA-forskere går ut i sørlandsbyene med åpne foredrag for alle:

Kristiansand:

• 10. september: Straffens etikk
  • 17. september: Når vannet bli mørkt – historien bakom brunere elver og mørkere kyster
  • 24. september: Hvor lenge har vi mennesker påvirket havet?
  • 1. oktober: Den historieskapte marionetten

Arendal:

• 1. oktober: Tema: Straffens etikk

Grimstad:

• 24. september: Hvorfor trumfer arbeidsplasser hensynet til natur og miljø?

Flekkefjord:

• 10. september: Tema: sirkulær økonomi

Mandal:

• 17. september: Tema: "Én svale gjør ingen sommer" – filosofi om lykke

Risør:

• 17. september: Trening ved kreftsykdom, viktigere enn tradisjonell behandling?

Annet:

Kronikker i Fædrelandsvennen og Agderposten – UiA-forskere skriver i landsdelavisene

I tillegg til UiA deltar også andre forsknings- og kompetanseinstitusjoner i Agder. Blant dem Sørlandet sykehus, NORCE, Havforskningsinstituttet i Flødevigen.