Forskning på to minutter

I anledning Forskningsdagene 16.-27. september har forskere fra UiA laget videosnutter hvor de presenterer seg selv og sin forskning.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gunstein Skomedal, skjermdump fra video.

Gunstein Skomedal forsker på termoelektriske materialer, det vil si materialer som kan omdanne energi direkte til strøm.

- Formidling og samfunnskontakt er nesten like viktig som selve forskningen. Vi laget disse forskerportrettene for å gi et innblikk i den varierte og spennende forskningen som foregår ved Universitetet i Agder. Samtidig fungerer videosnuttene som et slags visittkort hvor forskerne selv får profilert sitt arbeid, forteller Hildegunn Mellesmo Aslaksen, videojournalist ved UiAs mediesenter.

- Ved å formidle forskningen sin gjennom video får forskerne mulighet til å vise mer av seg selv og omgivelsene. Video er et kraftig virkemiddel som kan vekke følelser og tilfører konteksten mer nærhet, autentisitet og realisme, sier kollega Cathrine Mjøs Sviggum.

Komplisert forskning, enkelt forklart

Gunstein Skomedal er stipendiat ved Institutt for ingeniørvitenskap, og er en av forskerne du møter. Han forsker på termoelektriske materialer. Hva det er får du forklart her:

Videojournalistene har jobbet tett opp mot forskerne i over to måneder, og forskerne som deltok fikk en stor utfordring: Fortell om forskningen din på to minutter. Mange har gjerne mye de vil formidle, men på en to-minutters video er det begrenset med tid.

- Jeg synes likevel vi har fått det til og det var kjempegøy å få lov til å lage disse videoene. De fleste som ble filmet er drevne i å spisse et budskap, forteller Hildegunn M. Aslaksen som har laget de fleste av portrettene.

Du ser alle videoene på uia.no/forskningsdagene

Et bredt utvalg av forskning

Forskerportrettene publiseres på UiA.no i dag og markerer starten på årets forskningsdager. I videoene kan du lære mer om hva som rører seg av forskning i de ulike fagmiljøene ved UiA: teknologi og e-helse, religiøse konflikter, norske fengsler, termoenergi og ernæring er bare noe av det som står på menyen.

Tekst: Yvonne Kerlefsen