Forsker Grand Prix: Er det din tur i år?

Er du en ph.d-kandidat i Agder med sans for formidling? Bli med på Forsker Grand Prix 2020! I år blir det show i Kristiansand, og de to beste går videre til finale i Trondheim lørdag 26. september.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gunstein Skomedal med pokal og blomster fra landsdelfinalen i 2013, foto
VINNEREN: Gunstein Skomedal, daværende stipendiat ved UiA i Grimstad, vant landsdelsfinalen i Forsker Grand Prix i 2013 og gikk videre til den nasjonale finalen. Arkivbilde: Per Holtung, HiT

Click the flag at the top for English version

Er du doktorgradskandidat og vil lære mer om formidling og hvordan du kan presentere den spennende forskningen din?

Forsker Grand Prix 2020 skal kåre Norges beste forskningsformidler, og UiA ønsker i år å sette sammen et lag fra Agder som kan bli med i konkurransen. Meld deg på!

Illustrasjon forsker grand prix

Hva er Forsker Grand Prix?

På Forsker Grand Prix deltar landets doktorgradskandidater i en konkurranse om forskningsformidling. I Kristiansand holdes Agder-finalen på Kick Scene under Forskningsdagene, torsdag 24. september. To dager senere er det nasjonal finale på NTNU med  finalister fra hele Norge. Vinneren kan med god samvittighet kalle seg Norges beste forskningsformidler.

Har du lyst til å møte og å diskutere formidling med doktorgradskandidater fra andre fagmiljøer? Lære formidling av profesjonelle formidlere?  Utfordre deg selv til å stå på scenen foran publikum og tv-kamera?

Forsker Grand Prix er en utmerket sjanse for doktorgradskandidater til å øve seg i formidling. Deltakerne får opplæring i hvordan de kan nå frem med forskningen sin til et stort publikum.

Deltakerne får hjelp og lager to presentasjoner om et selvvalgt tema om forskningen sin. På fire minutt skal de overbevise publikum i salen og et dommerpanel om hvem som er den beste formidleren. En programleder styrer showet, som blir vist på NRK Kunnskapskanalen.

De tre som går videre til finalen får nye fire minutt til å begeistre og engasjere publikum, som avgir sine stemmer med mobiltelefonen sin.

De to beste går videre til en nasjonal finale, hvor de møter de beste fra de andre regionale finalene i Stavanger, Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Hvem kan delta?

Alle ph.d.-studenter ved UiA Universitetet i Agder, NORCE, Sørlandet sykehus og Havforskningsinstituttet Flødevigen inviteres til å bli med, men også andre ph.d-studenter  som arbeider ved en virksomhet i Agder kan delta.

Den gode Forsker Grand Prix-deltaker har et sterkt ønske om å formidle fra sitt forskningsarbeid og å lære mer om forskningsformidling!

For å bli med må du skrive en kort tekst på ikke mer enn 150 ord som tydelig forteller hva du arbeider med (ca. en halv A-4-side). Send inn påmeldingsskjemaet innen mandag 4. mai!

Trening i forskningsformidling

De som blir med forplikter seg til å gjennomgå et opplæringstilbud i regi av Kommunikasjonsavdelingen ved UiA våren og tidlig høst 2020.

Tilbudet består av fire obligatoriske samlinger i juni og tidlig høst 2020, samt individuell oppfølging mellom samlingene – og deltakelse i den regionale finalen, der de to som vinner går videre til den nasjonale finalen. De regionale samlingene holdes:

• 2. juni kl. 13 – 17 (kan bli endret)
  • 25. august kl. 13 – 17
  • 1. september kl. 13 - 15
  • 15. september - full dag
  • 24. september Forsker Grand Prix regionfinale

Det er Forskningsrådet og den årlige nasjonale forskningsfestivalen Forskningsdagene som er vertskap for den nasjonale finalen, som blir arrangert i samarbeid med Forskningsdagene i Trondheim. I Agder er det Universitetet i Agder som leder opplæringstilbudet og arrangerer den regionale konkurransen.

Spørsmål?

Ta kontakt med Informasjonssjef Jan Arve Olsen i Kommunikasjonsavdelingen på UiA, e-post jan.a.olsen@uia.no.