Femteklassinger inntar campus

24. og 26. september kommer 500 elever fra barneskoler i Agder på forskerkonferanser på UiA. Se bilder fra tidligere års konferansedager her.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barn ser på viten-show

Vitensenteret Sørlandet imponerte elevene med sitt egenkomponerte viten-show.

Arrangementet er en del av den årlige festivalen Forskningsdagene, og blir arrangert både på Campus Grimstad og Kristiansand.

Dette skjedde i fjor:

Nettmobbing og kresenhet

Skoleelevene deltok blant annet på miniforelesinger hvor de fikk lære mer om noe av den spennende forskningen som foregår på UiA. Astronomi, nettmobbing, ernæring og kresenhet samt flått-forskning stod på menyen. Tiåringene deltok i tillegg på et spektakulært viten-show i regi av Vitensenteret Sørlandet. Her ble kjemiske eksperimenter vist frem, og noen av dem resulterte i flammer og smell.

Vivian Kjelland, Molekylærbiolog og Flått-forsker ved UiA lærte elevene spennende fakta.

Fra forskerkonferansen for 5. klassinger. Vivian Kjelland, Molekylærbiolog og Flått-forsker ved UiA lærte elevene spennende fakta om flåtten.

Vitenskap i praksis

Sammen med Vitensenteret Sørlandet fikk elevene begge dagene mulighet til å oppleve vitenskap i praksis. Vitensenteret hadde med seg en rekke vitenskapelige aktiviteter og oppgaver som barna kunne prøve seg på. Oppgavene dreide seg om flere vitenskapelige fagfelt, som elektrisitet, fysikk matte og logikk.

Elevene fikk også servert lunsj i Vrimlehallen i Kristiansand og i Amfiet i Grimstad, noe som også ga de mer rastløse barna en mulighet til å oppdage campus på egen hånd.

Tekst: Yvonne Kerlefsen