Alt klart for Forskningsdagene 2019

PROGRAMOVERSIKT: Også i år deltar Universitetet i Agder med en rekke arrangementer under årets Forskningsdager, som holdes i siste halvdel av september.

Fra forskningstorget i Kristiansand.

- Dette blir veldig moro. Som ved tidligere Forskningsdager er målet å åpne opp og vise fram hva vi gjør til et litt annerledes publikum enn vi kanskje når til vanlig. Derfor er en rekke aktiviteter lagt ut til der folk er, i en god blanding med arrangementer der vi inviterer publikum inn til oss, sier Jan Arve Olsen, prosjektleder for Forskningsdagene ved UiA.

På programmet står nå disse aktivitetene:

Lørdag 14. september: Forskningstorg i Arendal

Lørdag 21. september: Forskningstorg i Kristiansand

Lørdag 21. september: Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Etikk og materialer - Litium-ion-batterienes rolle i Det grønne skiftet

Lørdag 21. september: Lørdagsuniversitetet i Mandal: Hvorfor oppdaget ikke indianerne Mandal?

Tirsdag 24. september: Forskerkonferanse for 5.-klassinger i Kristiansand (påmelding - fullt)

Tirsdag 24. september: Jakten etter kunnskap - Fagdag om psykisk helse, ungdom i Grimstad

Onsdag 25. september: KystsoneMILJØ – åpent seminar om kystsonen i Agder og miljøpåvirkninger – utfordringer og muligheter – på Grimstad bibliotek

Torsdag 26. september: Forskerkonferanse for 5.-klassinger - Grimstad (påmelding, påmelding, fullt)

Torsdag 26. september: Låtskriveraften Spesial - UiARytmisk under Forskningsdagene! - Dobbeltkonsert på Teateret i Kr. sand.

Torsdag 26. september: Munkelusas dag på Naturmuseet! - v. Skolelaboratoriet ved UiA/Naturmuseum og botanisk hage iKristiansand (påmelding, fullt)

Lørdag 28. september: Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Sjødeponier – hva vet vi om konsekvensene? v. førsteamanuensis Hilde Cecilie Trannum

Lørdag 28. september: Lørdagsuniversitetet i Grimstad: Kan sola redde oss fra energikrisen? v. professor Anne Gerd Imenes

Mandag 30. september: Climate Change and Cultural Conflict - åpent seminar - The first public presentation of a new global consortium on “Climate Change and Cultural Conflict” will be held on Monday 30 September at the University of Agder in Kristiansand, Norway.

Mandag 30. September: Låtskriveraften Spesial - UiARytmisk på Forskningsdagene! - Konsert på Teateret i Kr. sand

.

Andre aktiviteter:

«Bestill en Agder-forsker» på videregående skoler i Aust- og Vest-Agder – etter avtale i perioden 15. sept. – 15. nov.

Forsker-kronikker i avisene

.

Forskningsdagene i Agder arrangeres ikke bare av UiA, en rekke andre er også med. Blant dem Sørlandet sykehus, Havforskningsinstituttet i Flødevigen, Tekna og IKAVA.

Se bilder og omtale fra noen av tidligere års arrangementer:

Forskningstorgene i Kristiansand og i Grimstad
Forskerkonferanser for 5. klassinger