Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Multiport DC-DC Converters for Hybrid Energy Systems

Studien utforsker integrasjonen av MPC-er med flernivåinvertere for AC-nettintegrering og balansering av likestrømsbussen uten komplekse kontrollsystemer. De foreslåtte MPC-ene tilbyr fordeler som høy spenningsgevinst, modularitet og redusert antall komponenter.

Immanuel Ninma Jiya

Ph.d.-kandidat

Immanuel Ninma Jiya disputerer med ph.d.-avhandlingen Multiport DC-DC Converters for Hybrid Energy Systems 22. september 2023.

Slik oppsummerer kandidaten avhandlingen

I denne avhandlingen er fokuset på fornybare energikilder (RESs) som sol- og vindkraft og deres integrering i strømnettet ved hjelp av multippel DC-DC-omformere (MPCs). Utfordringene med å integrere RESs oppstår på grunn av deres uforutsigbare natur. MPCs tilbyr en løsning ved å kontrollere kraftflyten mellom RESs, energilagring og nettet. Konvensjonelle omformere har begrensninger, noe som har ført til utviklingen av nye MPCs.

Avhandlingen presenterer fem nye MPC-topologier (TA til TE) med både isolerte og ikke-isolerte konfigurasjoner, som har unipolare og bipolare utganger. Disse topologiene ble verifisert for ulike hybride energisystemapplikasjoner gjennom matematisk analyse, simuleringer og eksperimentell validering.

Bidragene er oppført i åtte publikasjoner, inkludert tidsskrifter og konferanseartikler. Studien utforsker integrasjonen av MPC-er med flernivåinvertere for AC-nettintegrering og balansering av likestrømsbussen uten komplekse kontrollsystemer. De foreslåtte MPC-ene tilbyr fordeler som høy spenningsgevinst, modularitet og redusert antall komponenter.

Totalt sett har de utviklede MPC-ene potensial til å bidra betydelig til integreringen av RESs og lagringssystemer i strømnettet og fremme bærekraftige energipraksiser. Avhandlingen består av fem hovedkapitler, som introduserer temaet, gjennomgår kunnskapsstatus, presenterer de nye MPC-ene og deres resultater, og konkluderer med nøkkelresultater og begrensninger i studien.

Mer om tid og sted for disputasen finner du her.