Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Internasjonal skitur til Hovden

38 internasjonale og noen norske studenter inntok Hovden sist helg. Snøværet satte en ekstra spiss på opplevelsen – særlig for alle de som aldri hadde stått på ski før, forteller skileder Lise Kristiansen Pauchon ved Internasjonalt kontor.

This article is more than two years old, and may contain outdated information.

Noen valgte å gå langrenn, men de fleste sto slalåm og snowboard.

Hjalp hverandre

- Studentene var veldig flinke til å hjelpe hverandre, forteller Lise.

Noen internasjonale studenter er snøvante og habile i alpint, men mange opplevde skituren som veldig eksotisk og spennende. Samhørigheten er veldig bra - de som hadde litt skierfaring hjalp de som stilte helt uten.

- For eksempel måtte Magda fra Polen tre kraftig til for å få med seg Chi Kin Kam fra Hong Kong ned fra toppen av Nåsi, forteller Lise. 

Og selv om nedfarten ikke var enkel, berømmer alle prestasjonen det er å komme seg opp på fjellet. Det var fine skiforhold med mye snøvær og kraftig vind på toppen.

Danske som skilærer

Jannike fra Nederland fikk god hjelp  av Jesper fra Danmark, som var utvekslingsstudent ved HiA i høstsemesteret. Jesper kom opp fra Århus i ens ærend for å være med på Hovdenturen.

- Bortsett fra litt såre lårmuskler var det ingen skader. Alle kom med tilbake, ingen har brukket noe - og mange ville stå mer på ski, forteller reiseleder og skilærer Lise Kristiansen Pauchon fornøyd.

På vei nedover mot Gimlemoen var det stopp på Valle Motell for å spise søndagsmiddag. Etter en barsk tur i ordentlig norsk vinterterreng var det selvsagt at søndagsmiddagen måtte stå i stil. Setesdølene vartet opp med en typisk norsk søndagsmiddagsbuffet med kjøttkaker, kjøttboller, svinestek, pølser og poteter, surkål og kålrabistappe.

- Ingen klarte å oversette kålrabistappe til engelsk, ler reiselederen. 

Men om oversettelsen gikk i vasken, forsvant tilbudet på dessertbordet – fremdeles typisk norsk med gele og sjokoladekake - kjapt ned i sultne sportsmager før returen til HiA.