Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Internasjonal julegrøt-avslutning

Tirsdag samlet de internasjonale studentene og deres norske faddere seg i Personalkantina for juleavslutning. På menyen sto ekte norsk julegrøt inkludert den tradisjonelle mandelen. Med dertil hørende premie, naturligvis.

This article is more than two years old, and may contain outdated information.

Ikke nok med det – men for å maksimere opplevelsen var to mandler bestilt i grautfatet. Men så glemte kokken hele greia.

-  Studentene fikk uansett med seg mandelhistorien, forteller Lise Kristiansen Pauchon ved Internasjonalt kontor.

Nå ble det ikke gråtkvalt avlysning av marsipanutdelingen. I stedet ble de to grisene – en for hver mandel – stykket opp og grådig fortært av samtlige julegrøtspisere. I olympisk ånd – det viktigste er ikke å vinne, men å delta.

En del av julegrøtspiserne hadde nok fått avhjulpet den verste sulten alt på ettermiddagen. For da var det julebakst for fulle mugger i husstellkjøkkenet i Ketil Moes hus. Etter det Ukenytt erfarer ble tradisjonene fulgt – mange forsynte seg grovt av deigene før de ble puttet i ovnen…

Julebaksten – av norsk kaliber - var forresten velsmakende etter at den kom ut av bakerovnene. Iallfall var smakebiten Ukenytt knabbet absolutt spiselig.

Noen av studentene hadde julepyntet seg med nisseluer og annen julepynt – og plutselig sprang døra opp og – How – How – How – der sprang Julenissen alias der Weinachtsmann alias Pêre Noël alias Santa Claus inn iført fullt kostyme og godt humør. At sekken var slunken så det ut til at de frammøtte tok med godt humør. Kanskje følte de at det var fortjent. Ukenytt snek seg imidlertid diskret ut, supersnill som vi er…..