Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Gull-jazz på ”Silver” fra rytmisk-lektor

Bransjebladet ”Billboard” sammenligner henne med Diana Crall. Jazz-kritikere verden rundt banka panna i parketten mens de skrev om plata ”Slow Motion Orchestra” i 2001. Nå er HiAs Solveig Slettahjell og Slow Motion Quintet her med ny CD – ”Silver”. Og anmelderne har kul i panna igjen.

This article is more than two years old, and may contain outdated information.

Solveig Slettahjell underviser ved Institutt for rytmisk musikk ved Fakultet for kunstfag ,Institutt for rytmisk musikk . Det har sanglektoren gjort i flere år – til tross for at hun ikke er eldre enn 32.

Konsert-turné

Slik presenterer Olavshallen i Trondheim konserten med Solveig Slettahjell den 6. mars:

Bransjebladet "Billboard" sammenligner henne med Diana Crall. Hun gir dype personlige fortolkninger av standardlåter som "All The Way", "So Lucky To Be Loved By You" og "My Heart Belongs To Daddy". Det er blitt sagt at hun er Norges modigste jazz-vokalist og at hun har et supertalent. Nå kommer Solveig Slettahjell til OlavsHallen. Med seg har hun Slow Motion Quintet bestående av Morten Qvenild - piano, Sjur Miljeteig – trompet, Mats Eilertsen – bass og Per Oddvar Johansen – trommer. Alle musikerne i kvintetten har jobbet mye med friere og mer moderne musikk enn det de gjør med Solveig og dette er vesentlig for bandets uttrykk. I bunn for Norgesturneen ligger utgivelse av et nytt album i februar. Det forrige albumet "Slow Motion Orchestra" som kom i 2001 fikk en glimrende mottakelse og pressen hadde bare godord på lager.

Ingen grunn til å tro at denne nye plata får noe mindre oppmerksomhet og ros. Med standardlåter i bunn er det gjort mye for å videreutvikle melodiene. De uttrykker et lett, svalt og rolig tempo og sammen med Solveigs vokale selvdisiplin og fullstendige innlevelse er det en opplevelse å se orkesteret live. I kjølvannet av den siste utgivelsen kom et større vendepunkt i hennes karriere og man kan si hun nå har tatt skrittet opp i Norsk Jazz´s elitedivisjon.

Plateselskapets offisielle Solveig Slettahjell-side:

Strålende kritikker

Sølvstrupen Solveig, skriver Aftenposten:

Solveigs beste song, mener Roald Helgheim i Dagsavisen 22. februar – og legger til:Om Solveig gjorde suksess med debutalbumet "Slow Motion Orchestra", er oppfølgjaren "Silver" endå betre.

Sofistikert, lekkert og skimrende, mener Fredrik Wandrup i Dagbladet:

Terningkast seks i VG :

Det er ikke bare Nils Arne Eggen som kommer fra Orkanger – portrettintervju i "Jazznytt", september 2002

Slik blir hun presentert av jazzklubben i Volda/Ørsta, der hun synger 11. mars med bandet sitt. Denne jazzklubben er – sitt begrensede publikumspotensiale til tross – gjennom mange år en av de mest sentrale jazz-klubbene i Norge. Slik presenteres Solveig Slettahjell i konsertprogrammet: