Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Gangbro blir sklisikker

Malt betong blir skøytebane når det regner – iallfall var det situasjonen på gangbroene mellom Henrik Wergelands hus og Jacob Aalls hus. Men nå blir det slutt på den uønskede dansen. Sklisikre trinn kommer på plass.

This article is more than two years old, and may contain outdated information.

Johan Arnt Knutsen fra firmaet Malermester Per Langeland fikk mange verbale klapp på skuldrene og bemerkninger som "endelig" og "nå blir det greit" da han festet sklisikre trappetrinn på gangbroa i tredje etasje.

Isbane

Selv om gangbroene har tak og høye glassvegger, er de konstruert med god lufting. Det vil si at regn og fuktighet trenger inn på broa og gjør den glatt. Når det er kaldt i tillegg, kan gangbroene nærmest bli skøytebaner.

Ryktene sier at flere har ramlet på ratta-ta i full fart over gangbroene, noe som har resultert i både ny papirsortering og blåmerker på både kropp og stolthet. Mens andre har sett ut som om de deltar på tangokurs i mørke havnekneiper i Buenos Aires eller er i ferd med å reoppdage fugledansen med armer og ustø bein som vindmøller på tvers av fartsretningen.

Gangbroene fra Henrik Wergelands hus – A-bygget – til Jacob Aalls hus - D-bygget – er sterkt trafikkert på grunn av IKT-ressurssenteret og datalaben i tredje og IT-tjenesten og mediefagene i fjerde. I begge etasjer er det seminar- og grupperom.

Trygg ferdsel

Som benevnelsen sier, er det sklisikre materialet egentlig beregnet på trapper. På gangbroene vil de fungere som sklisikre fotgjengerfelt.

- Gangbroa i fjerde etasje får sklisikre trinn i slutten av neste uke. Årsaken er at vi må få trinnene fra England, sier Knutsen.

De øvrige gangbroene på Gimlemoen er trygge som de er. Det er bare de to gangbroene som har den uheldige kombinasjonen av maling og betong.