Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Vigdis Guttormsen

Associate Professor

 
Office:
I1 013 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Scientific publications

  • Stea, Tonje Holte; Haugen, Tommy; Berntsen, Sveinung; Guttormsen, Vigdis; Øverby, Nina Cecilie; Haraldstad, Kristin; Meland, Eivind; Abildsnes, Eirik (2016). Using the Intervention Mapping protocol to develop a family-based intervention for improving lifestyle habits among overweight and obese children: study protocol for a quasi-experimental trial. BMC Public Health. ISSN: 1471-2458. 16:1092s 1 - 15. doi:10.1186/s12889-016-3766-6.
  • Løvik, Astrid; Gjøen, Anne; Mørkrid, Lars; Guttormsen, Vigdis; Ueland, Thor; Lundin, Knut E A (2009). Oats in a strictly gluten-free diet is associated with decreased gluten intake and increased serum bilirubin. e - SPEN: the European e-journal of clinical nutrition and metabolism. ISSN: 1751-4991. 4 (6). s 315 - 320.
  • Guttormsen, Vigdis (2008). No induction of anti-avenin IgA by oats in adult, diet-treated coeliac disease. Scandinavian Journal of Gastroenterology. ISSN: 0036-5521. 43doi:10.1080/00365520701832822.
  • Guttormsen, Vigdis; Løvik, Astrid; Bratlie, Jorunn; Mørkrid, Lars; Lundin, Knut E.A.; Bye, Asta (2008). No induction of anti-avenin IgA by oats in adult, diet-treated coeliac disease. Scandinavian Journal of Gastroenterology. ISSN: 0036-5521. 43 (2). s 161 - 165.
  • Guttormsen, Vigdis (2013). Mat og måltider i eldreomsorgen. ISBN: 978-82-999338-1-0. Arendal kommune. s 95.
  • Bjørkkjær, Tormod; Røed, Margrethe; Guttormsen, Vigdis (2022). Mat og måltider i skolen - Et undervisningsopplegg til lærerutdanningene.
  • Stenbakk, Damares; Guttormsen, Vigdis (2022). Vil starta grautkafé i Kristiansand.
  • Guttormsen, Vigdis; Bjørkkjær, Tormod (2022). Digitale hjelpemidler i mat og helse - til nytte eller besvær?.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Guttormsen, Vigdis (2022). Profesjonsutvikling og magisk læring.
  • Guttormsen, Vigdis; Ask, Anne Merete Selvik; Aase, Andreas (2022). The Refugee Situation from my Professional Perspective.
  • Guttormsen, Vigdis (2022). Partering av kylling på undervisningsverkstedet.
  • Bjørkkjær, Tormod; Guttormsen, Vigdis (2022). Mat og måltider i skolen: Et undervisningsopplegg til lærerutdanningene.

Last changed: 27.04.2023 10:04