Grøt oppskrifter

HJEMMELAGET GRØT (Basisoppskrift)

Mål opp 1 dl vann. Bland inn 1-2 ss med ønsket mel/frø. Start med et glutenfritt kornslag som hirseflak. Juster mel- og væskemengden slik at grøten blir passe tykk.

  • Bruk en liten gryte. Kok opp under omrøring
  • La grøten småkoke på svak varme i ca 5 minutter, rør i den av og til
  • Avkjøl og rør inn så mange skjeer morsmelkerstatningspulver du ville brukt til 1 dl vann hvis du hadde laget morsmelkerstatning
  • Bland inn 1 ts olje
  • Hvis du vil bruke morsmelk istedenfor morsmelkerstatning, lager du grøten litt tykkere og etter litt avkjøling, jevner du den med morsmelk. Da beholder du antioksidantene i morsmelken!
  • Servér grøten med frisk bær- eller fruktmos eller kokt puré. Frukten kan enten blandes i grøten eller serveres til dessert. Frukt og bær tilfører barnet C-vitamin som også bidrar til at jernet i grøten lettere blir tatt opp i tarmen