MIDDAG |
MENGDE |
TILBEREDNING |
KOKE TID |
KOMMENTAR |
Kalkun/kylling og avokado-rett |
|
Kok eller stek kjøttet. Kutt opp i biter som du vet barnet kan tygge. Mos avokadoen med gaffel, bland inn kjøtt og mais (som evt er most). |
10-15 min |
Veldig rask og fin rett å lage om man har noen kylling/kalkunrester liggende. Lurt å bruke kjøtt som er kokt eller ovnsstekt, da slipper en den harde stekeskorpen. |
Kyllingrett |
|
Kutt opp kylling, potet og gulrøtter i småbiter og kok til mørt. Sil av. Tilsett morsmelk/erstatning til ønsket konsistens. |
10-15 min |
Næringsrik og mettende middagsrett |
Pasta bolognese |
|
Kutt opp grønnsaker i små biter, og del opp kjøttet fint. Kok til mørt, og sil av. Tilsett olje og pasta og mos retten. |
10-15 min min under lokk |
Har du ikke ferdigkokt pasta, kan den kokes sammen med resten av retten. Pass på å bruke pasta som har ca. 10 min. koketid. *Inneholder gluten |
Kalkungryte/ Kjøttgryte |
|
Skjær opp brokkoli og kalkun i små biter (kalkun i mindre biter enn brokkoli). Kok til mørt, og tilsett mais og olje. Mos med gaffel eller stavmikser, tilsett morsmelk/erstatning til ønsket konsistens. |
12-15 min |
Denne retten er fin å lage når en har rester av grønnsaker og kalkun. Kalkun kan selvsagt byttes ut med kylling eller karbonadedeig, og maisen kan byttes ut f eks med søtpotet. |
Karbonade-boller/kjøtt-boller med grønnsaker |
|
Skrell poteter og skjær dem, samt grønnsakene i biter, legges i kok vann sammen med kjøttet oppdelt i små biter. Kok til mørt, sil av vann, tilsett olje og mos til ønsket konsistens. Tilsett morsmelk/erstatning til retten er passe tykk. |
10-15 min |
Hvis du har laget en «vanlig kjøttkaker i brun saus» middag, kan du gjerne ta litt av sausen derfra og putte i retten. Men vær litt obs på at ferdiglagde kjøttkaker og saus har et høyt innhold av salt. |
Tacogryte |
|
Kok opp ca. 1,5 dl vann. Tilsett løk, tomat, mais og kjøttdeig og kok til mørt. Sil av, tilsett olje og ferdigkokt ris. Mos det hele til ønsket konsistens. Tilsett evt morsmelk/erstatning om retten blir for tykk. |
10-15 min |
Noen barn kan reagere med litt magevondt i begynnelsen når de spiser løk, da kan det være lurt å begynne med svært små mengder om gangen |
Responsible for this page: Saara Ojanen <saara.m.ojanenSPAMFILTER@uia.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)>