CA 2 dl kraft, kokevann/ morsmelk + ev 1,5 ss olje
Vask og rens råvarene. Del grønnsakene i biter eller kok dem hele. Kok poteter og grønnsaker i en gryte og kjøtt eller fisk i en annen. Jo mindre biter du deler maten i, jo fortere blir den ferdigkokt men flere næringsstoffet forsvinner ut i kokevannet. La poteter og grønnsaker koke til de er mør. Kjøtt og fisk må være gjennomkokt. Sil fra kokevannet. Bruk lite kokevann til poteter/grønnsaker og benytt det etterpå til å mose maten i. Om barnet trenger litt fett, kan du tilsette litt rapsolje som er smakfri.
Hvis du har god tid, kan du dampkoke grønnsakene til de er møre, og blande i litt av kokevannet fra bunnen av dampkokeren. Da beholder du mer av vannløselige vitaminer og mineraler i poteter og grønnsaker. Du kan også velge å tilsette litt av babyens vanlige melk for å få konsistensen flytende nok. Hell mosen i en babybolle og gi den med en egnet plastskje. Pass på at temperaturen er lunken, dvs den føles verken varm eller kald på innsiden av håndleddet.